Marković: Kriminalci moraju biti zaustavljeni, država će znati kako

Na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanom Peruničićem iskazana je zabrinutost zbog djelovanja organizovanih kriminalnih grupa sa posljedicom međusobnih obračuna
123 pregleda 77 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Duško Marković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.09.2017. 13:01h

Stanje mira i bezbjednosti u Crnoj Gori je povoljno i napravljen je napredak u suprostavljanju svim vidovima kriminaliteta kao i rast povjerenja u policiju, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Vlade Duška Markovića sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanom Peruničićem i sa njihovim saradnicima na temu bezbjedonosnih prilika i obaveza sektora bezbjednosti u vezi sa tim.

Kako je saopšteno iz Vlade, iskazana je zabrinutost zbog djelovanja organizovanih kriminalnih grupa sa posljedicom međusobnih obračuna.

"Zaključeno je da se još snažnije krene u instuticionalni obračun sa nosiocima ovih djela za šta će na raspolaganju Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost biti dostupni svi neophodni resursi. Kriminalci moraju biti zaustavljeni, država će znati kako", navodi se u saopštenju.

Konstatovano je takođe da instuticinalna saradnja mora biti veća i da se mora odvijati bez izuzetaka kao i da policija nije jedini subjekt koji ima odgovornost i obaveze na ovom planu.

"Ocijenjeno je da kaznena politika nije često preventivna, a da tužilaštva treba da djeluju proaktivnije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: