Katnić opet kuca kod Rađenovića

Specijalne tužioce interesuju opštinske fakture za plate radnika, troškovi za reprezentacije, službena putovanja iz 2013. i 2014.
17 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.09.2017. 06:32h

Specijalno državno tužilaštvo zatražilo je juče od predstavnika Opštine Budva da im dostave finansijsku dokumentaciju za 2012. i 2013. godinu.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz više izvora.

Istražitelje interesuju opštinske fakture za plate radnika, troškovi za reprezentacije, službena putovanja...

Navodno, tužioci provjeravaju da li je i u tom periodu lokalna kasa oštećena za više miliona eura.

Na čelu Opštine tada je bio Lazar Rađenović, koji u spuškom zatvoru služi kaznu od pet i po godina nakon što je priznao da je učestvovao u nezakonitostima na štetu grada.

"Vijestima" je iz lokalne vlasti rečeno da će nekoliko dana trebati samo za fotokopiranje obimnih spisa koje je tražilo Specijalno tužilaštvo...

Nezvanične informacije govore da je ta istraga povezana sa predmetom izgradnje postrojenja za otpadne vode, u kojem je Opština vjerovatno oštećena za tri miliona eura:

“Koliko je njemački partner fingirao fakture na ime projektantskih radova, kako bi se milionska svota prebacila na račun firme skipera Svetozara Marovića, a potom izmirio dug Beograđninu G. K... To je još pod lupim tužilaštva jer papira nema u lokalnoj upravi”, saopštio je izvor “Vijesti”.

Tvrdi da istražitelje interesuje da li su i povezane osobe sa Marovićevom kriminalnom grupom dobijale novac na ime fiktivnih poslovnih ručkova i ostalih troškova lokalne uprave, dobijala novac.

Iz Specijalnog tužilaštva ranije su saopštili da je pokrenuta finansijska istraga kojom je obuhvaćeno gotovo 80 osoba i kojom se ispituje porijeklo novca i njihove imovine.

Imovina porodice Marović već je blokirana odlukom Višeg suda, a na zahtjev Specijalnog tužilaštva.

Bonus video: