Danijela Dimitrovska zaštitno lice Budve

Poznata influenserka angažovana da ojača imidž prijestonice turizma

7137 pregleda 14 komentar(a)
Danijela Dimitrovska, Foto: TO Budva
Danijela Dimitrovska, Foto: TO Budva

Prateći posljednje trendove i mogućnosti promocije turističke destinacije, posebno u svijetu digitalnog marketinga, Turistička organizacija opštine Budva angažovala je Danijelu Dimitrovsku, influenserku i nekadašnjeg svjetskog top-modela, kao zaštitno lice Budve za 2023. godinu, smatrajući da će svojim uticajem na ciljanu javnost jačati imidž Budve.

Saradnja sa poznatom influenserkom dogovorena je za 2023. godinu i podrazumijevaće cjelogodišnju promociju svih segmenata turističke ponude budvanske rivijere kroz foto i video materijal snimljen u Budvi, a koji će biti plasiran na njenim nalozima na društvenim mrežama Instagram i TikTok.

Na ovim društvenim mrežama ona broji preko 100 hiljada pratilaca dok doseg, odnosno ukupan broj ljudi koji vide njene pojedinačne objave (feed i story) ide i do pola miliona.

„Obožavam crnogorsko primorje, naročito Budvu jer me za nju veže puno lepih uspomena i kad god dođem, zaista uživam. Ovo je prvi put da sam došla van letnje sezone i mogu da kažem da sam oduševljena sadržajem koji Budva nudi. Moram i da zahvalim ljudima iz Turističke organizacije Budve koji su me divno ugostili i sproveli kroz sve lokalitete i predstavili svoj grad na najbolji mogući način,“ istakla je Danijela.

Danijela Dimitrovska
foto: TO Budva

Tokom prvog boravka u Budvi ove godine, Danijela je sa svojom ekipom obišla Miločerski park, Stari grad, tvrđavu Mogren i budvansko zaleđe. Šetnjom od Svetog Stefana, kroz Miločerski park, uz plaže Miločer i Kraljičina sve do Pržna, upoznala se sa najljepšim dijelom crnogorskog primorja već prvog dana. Sledećeg dana je u Starom gradu obišla Muzej grada, gdje je vidjela arheološku i etnografsku zbirku, Citadelu i Atelje lokalnih umjetnika. Poseban utisak na cijelu ekipu ostavili su antički mozaik u Muzeju grada i Citadela sa budvanskim bedemima.

Posjetom ženskom manastiru Rustovo i kratkom šetnjom, ekipa je imala dovoljno vremena da vidi potencijal razvoja aktivnog i vjerskog turizma u Budvi kao i prirodnu ljepotu kojom je budvansko zaleđe darovano.

U subotu, 4. marta, bili su u prilicu da uživaju u koncertu Sandre Bagarić i Darka Domitrovića koji je Turistička organizacija opštine Budva organizovala u okviru projekta „Muzika raspoloženja“.

Posljednjeg dana, organizovan je i obilazak tvrđave Mogren gdje su se upoznali sa istorijskim vrijednošću ovog lokaliteta kao i daljim planovima za rekonstrukciju, valorizaciju i razvoj jedne od potencijalno najznačajnijih turističkih atrakcija u Budvi. Kvalitet i sadržaj budvanskih hotela visoke kategorije ekipa je imala priliku da osjeti tokom četvorodnevnog boravka u hotelu „Splendid“, dok im se posebno dopala raznovrsna gastro ponuda restorana duž rivijere.

Kada je 2004. godine pobijedila na prestižnom modnom takmičenju u Srbiji i Crnoj Gori, Danijela Dimitrovska je započela svjetsku karijeru manekenke i modela. Od tada je radila za neke od najuticajnijih brendova kao što su Gucci, Vera Wang, Hugo Boss, Dior, Carolina Herrera, Chanel, Kenzo, Valentino, Moschino, Givenchy, Stella McCartney, Louis Vuitton i drugi.

U jednoj od kampanja je pozirala sa Đorđom Armanijem i drugim modelima za italijansko izdanje časopisa „Marie Claire“, a našla se i na naslovnicama modnih časopisa „Elle“, „Vogue“ i „Glamour“. Sa francuskim glumcem Vinsentom Kaselom je snimila televizijsku reklamu za muški parfem Yves Saint Loren, a bila je i jedan od promotivnih modela Victoria’s Secret.

Bonus video: