Na OI u Parizu mogao bi se nađe sport u kome je Crna Gora - velesila

Miroslav Petković je, može se reći, i legenda ovog sporta - aktuelni je vicešampion svijeta u disciplini krug, a u karijeri ima 17 medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava i mediteranskih igara
121 pregleda 6 komentar(a)
Boćanje, Foto: Ilustracija
Boćanje, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 15.09.2017. 15:35h

Pariz je preksinoć dobio organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, pa će Francuska, kao domaćin najboljim sportistima svijeta, moći da predloži Međunarodnom olimpijskom komitetu promjene na listi sportskih disciplina.

Tradicionalne su, naravno, neupitne, ali postoji sasvim realna mogućnost da se neki novi sportovi za sedam godina nađu na programu Igara.

Kako javljaju francuski mediji, boćanje je prvi kandidat da bude primljen u olimpijsku porodicu, makar u jednom ciklusu.

Boćanje je sport sa velikom tradicijom u Francuskoj, posebno u primorskim krajevima, a Olimpijski komitet te zemlje "snažno će se založiti da MOK uvaži sugestiju i uvrsti ga na program Igara 2024", piše "L'ekip".

"Boćanje je sport koji se igra širom svijeta. Svjetska federacija broji 165 članica, sa preko 200 miliona aktivnih takmičara. To je jak adut za prijem u olimpijsku porodicu", piše "L'ekip".

Bila bi to dobra vijest i za - Crnu Goru. Crnogorski boćari su, naime, stalni učesnici najvećih takmičenja, ali i osvajači medalja na njima.

Miroslav Petković je, može se reći, i legenda ovog sporta - aktuelni je vicešampion svijeta u disciplini krug, a u karijeri ima 17 medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava i mediteranskih igara.

Miroslav Petković, Frano Petković, Tomislav Ranković i Đuro Milanović od 18. septembra učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Maroku, na kome će nastupiti takmičari iz 40 država.

Bonus video: