Dragana Peruničić otišla na Filipine

204 pregleda 0 komentar(a)
Dragana Peruničić, Foto: Volleyverse.com
Dragana Peruničić, Foto: Volleyverse.com
Ažurirano: 15.09.2017. 08:14h

Dragana Peruničić će karijeru nastaviti na Filipinima - crnogorska odbojkašica potpisala je ugovor sa prvakom te zemlje, Foton Tornadoesom.

Pored Dragane Peruničić, u klub je ovog ljeta stigla i srpska odbojkašica Sara Klisura, a njih dvije će u Fotonu kao strankinje zamijeniti Amerikanke Ariel Ušer i Lindzi Stalcer.

Trener kluba koji je osnovan tek u oktobru 2014. godine je srpski stručnjak Branislav Moro, poznat i po tome što je do prošle godine radio kao jedini stranac u sportu u Sjevernoj Koreji (imao je priliku i da se upozna i razgovara sa predsjednikom Kim Džong Unom).

"Naša pojačanja su izbor trenera Mora, koji poznaje Saru Klisuru iz Rumunije gdje ju je trenirao. Draganu Peruničić je lično skautirao i izabrao za naš tim. Mislim da će ta veza trenera i naših pojačanja biti važan faktor u prvenstvu", rekla je tim menadžer Fotona, Dijana Santijago.

Dragana Peruničić je prošlu polusezonu provela u ekipi Luke Bar (dupla kruna), nakon što je prvi dio sezone pauzirala zbog lakše povrede.

Najbolja odbojkašica Crne Gore u 2012. godini je ponikla u Budućnosti, sa kojom je prije pet godina bila šampion.

U ljeto 2014. godine se iz Podgorice preselila u Luku Bar sa kojom je osvojila duplu krunu, prije nego je 2015. otišla u Francusku, u Amijen...

Bonus video: