Porodica i prijatelji oprostili se od Ljubiše Samardžića

Njegovi prijatelji i glumci kazali su da je on uvek bio nasmijan, da je plijenio iskrenošću, dobrotom i ljepotom i da će uvijek živjeti u njihovim srcima, sjećanjima ali i na našim ekranima, piše N1
50 pregleda 2 komentar(a)
Ljubiša Samardžić, Foto: Beta-AP
Ljubiša Samardžić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.09.2017. 15:45h

Jedan od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih glumaca Ljubiša Samardžić kremiran je na Novom groblju u Beogradu, prenosi N1.

Opelo u kapeli na Novom groblju služio je starešina Saborne crkve Petar Lukić.

Poslije opela prisutnima se obratila ćerka Jovana, a od Samardžića su se oprostile i brojne kolege i predstavnici iz drugih društvenih sfera, prenose beogradski mediji.

U dugom mimohodu ispred kapele na novom groblju poštovanje Samardžiću odavali su kolege glumci, redatelji, filmski i televizijski djelatnici, prijatelji, među kojima Ljiljana Blagojević, Voja Brajović, Puriša Đorđević, Slobodan Šijan, Jugoslav Pantelić, a vijenac s porukom "Velikanu srpskog glumišta" poslao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ispraćaj za kremaciju pratila je i čuvena pjesma "A sad adio" iz kultne televizijske serije "Vruć vetar" u kojoj je Ljubiša Samardžić glumio glavnu ulogu.

U Jugoslovenskoj kinoteci održan je komemorativni skup povodom smrti Ljubiše Samardžića.

Njegovi prijatelji i glumci kazali su da je on uvek bio nasmijan, da je plijenio iskrenošću, dobrotom i ljepotom i da će uvijek živjeti u njihovim srcima, sjećanjima ali i na našim ekranima, piše N1.

Glumac Radoš Bajić rekao je da je Ljubiša Samardžić bio velikan srpskog i jugoslovenskog filma, neko ko je bio poseban i ko je obilježio vrijeme u kojem je živio, koji je bio voljen, ali koga život nije mazio i koji se borio do posljednjeg daha.

"Smoki je sve radio najbolje, bio je sposoban producent koji je od dinara pravio dva, značajan autor, reditelj, ali najprije veliki glumac. Odličan profesionalac, entuzijasta, dobar kolega, šarmer, drugar ali i odličan igrač pokera", rekao je Bajić.

Kazao je da su u nešto više od godinu dana otišli velikani filmske umjetnosti i glumci Marinko Madžgalj, Velimir Bata Živojinović i Milorad Mandić Manda.

"Polako ostajemo sami, zauvijek odlaze najbolji među nama. Oni koji se rijetko rađaju, vrhunski, brilijantni, neponovljivi", kazao je Bajić.

Glumica Ljiljana Blagojević kazala je da je Ljubiša Samaradžić bio otac za primjer, djeda za obožavanje, kolega za oponašanje, prijatelj za poštovanje i čovjek za divljenje i sjećanje.

"Ljubišin osmjeh treba prepisivati kao antidepresiju, glumu sa njim kao vrhunsku terapiju, prijateljsvo kao beneficirani staž. Nova mjerna jedinica za prijateljsku podršku i ljubav treba da se zove 'Jedan Smoki'", kazala je Blagojević.

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić rekao je da se danas prisjećaju Smokija, a da on nikada neće prestati da živi u njihovim srcima, na ekranima i u sjećanjima.

"Ljubiša nam je uvijek davao nadimke Mićko, Mićo, Ljubice, Srećo i uvek je uspjevao da pronađe pravu riječ sa osmjehom na licu i da riješi problem", izjavio je Pantelić.

Dodao je da Jugoslovenska kinoteka s ponosom može da kaže da je drugi dom ovom velikanu jer je Ljubiša za života sve simbole svoje karijere deponovao toj kući.

Bonus video: