Advokat: O smrti Boljevića da se izjasni vještak urološke struke

Zoran Piperović, branilac Zorana R. Boljevića, optuženog za ubistvo strica Slavka Bolejevića, kazao je da su ostali uskraćeni za odgovor da li je pokojnika liječio ljekar urolog
247 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Boljević, Foto: Savo Prelević
Zoran Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2017. 14:47h

Branilac Zorana R. Boljevića (62) optuženog za ubistvo strica Slavka Boljevića i ranjavanje bratanića Alekse, advokat Zoran Piperović, tražio je od suda da se o uzroku smrti 86-godišnjaka izjasni vještak urološke struke.

To je “Vijestima” kazao Piperović, pojašnjavajući da je vještačenje urološke struke tražio danas, nakon što je pred sudijom Predragom Tabašom, vještak sudske medicine dr Miodrag Šoć kazao je danas da je smrt kod Slavka Boljevića nastupila usljed naglog zastoja rada lijevohg bubrega, iako je nesporno da je projektilom pogođen i razoren desni bubreg.

“Smrt nije nastupila odmah, već je nekolio dana pokojni Slavko Boljević bio liječen u Kliničkom centru. Pitao sam vještaka da li je smrt posljedica ranjavanja, na što je on odgovorio da jeste i da se moraju uzeti u obzir godine pokojnika. Nije mogao da mi odovori na pitanje da li bi umro da je imao 50 godina”, kazao je Piperović.

Dodao je da su ostali uskraćeni za odgovor da li je pokojnog Boljevića liječio ljekar urolog.

“Tražiću novo vještačenje, jer je sada već sporna odlučna činjenica - od čega je nastupila smrt pokojnog Slavka Boljevića”, kazao je on.

Zoranu R. Boljeviću sudi se zbog ubistva strica Slavka i ranjavanja bratanića Alekse 22. avgusta 2016. godine u podgoričkom naselju Gornja Gorica.

Bonus video: