Ovo je prava borba vijeka: Golovkin - Alvares, meč o kome će se pričati godinama

Meč Golovkin - Alvares poredi se sa do sada najvećom borbom u srednjoj kategoriji svih vremena, između Marvina Haglera i Tomija Hernsa, održanoj prije više od 30 godina.
104 pregleda 3 komentar(a)
Golovkin alvares, Foto: Reuters
Golovkin alvares, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2017. 14:24h

Oni nemaju glamurozne pres konferencije, niti promovišu borbu širom svijeta, leteći privatnim avionima, poput Flojda Mejvedera i Konora Mekgregora.

Oni neće zaraditi 100 miliona dolara, niti će oboriti rekorde po prihodu od TV prava, marketinga, ulaznica...

Ali, oni će prirediti pravi bokserski spektakl, ne šou-program, a nakon njihove borbe niko neće imati drugačiji osjećaj – osim ushićenja onim što se vidjelo u ringu “MGM Grand Hotel & Casino” risorta u Las Vegasu.

Oni su Genadij Golovkin i Saul Alvares, dvojica prvih zvijezda profi-ringa, nakon Mejvederovog povlačenja iz ozbiljne bokserske priče.

“Ovo je borba decenije”, kazao je Oskar de la Hoja, jedan od najvećih šampiona svih vremena.

Golovkin je Kazahstanac, neporažen u karijeri, a od 37 pobjeda 33 puta je slavio nokautom.

GGG – kako glasi njegov nadimak – braniće pojas čak 19. put u karijeri, u srednoj kategoriji. Jednom više borbu za titulu u ovoj kategoriji imao je Bernard “Egzekutor” Hopkins.

Alvares je Meksikanac, zovu ga Kanelo (cimet), a duel sa Golovkinom biće mu 52. u karijeri.

Ima 49 pobjeda, jedan neriješen meč, i poraz od Mejvedera prije četiri godine.

Njih dvojica na ulog su stavili sve što su mogli – pojaseve u svim federacijama, biće to borba za titulu apsolutnog šampiona u srednjoj kategoriji.

“Ovo je borba za titulu, ali i za istoriju. O njoj će se pričati mnogo godina”, rekao je Alvares.

Meč Golovkin - Alvares poredi se sa do sada najvećom borbom u srednjoj kategoriji svih vremena, između Marvina Haglera i Tomija Hernsa, održanoj prije više od 30 godina.

"Nas dvojica smo stara škola boksa. Volimo izazove, volimo da razmjenjemo udarce. To su pomalo zaboravljene vrijednosti. Mislim da će naša borba otvoriti vidike novim ljubiteljima boksa”, kazao je Golovkin.

Bonus video: