Nazire se kraj suđenja Dušku Šariću i Lončaru

Pljevljacima optuženim za pranje 19,2 miliona eura, sudi se pred Apelacionom sudom
64 pregleda 3 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2017. 05:47h

Za 21. septembar odgođen je nastavak suđenja Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, optuženima za pranje 19,2 miliona eura.

Sudija Apelacionog suda Zoran Smolović juče je najavio kraj tog suđenja, poručujući odbrani i tužiocu da pipreme završne riječi.

Smolović je obrazložio da glavni pretres odgađa jer je sudu tek u utorak dostavljen dopunski nalaz i mišljenje vještaka finansijske struke Vlajka Milićevića, o dokumentaciji pribavljenoj iz Srbije, Grčke i Norveške.

Pljevljacima optuženim za pranje 19,2 miliona eura, sudi se pred Apelacionom sudom, nakon što su zbog propusta tri puta ukidane osuđujuće presude bjelopoljskog Višeg suda.

Branilac Šarića i Lončara, advokat Borivoje Đukanović kazao je juče da dokumentacija koju je Apelacioni sud dobio zamolbenim putem potvrđuje dokaznu kredibilnost svih dokumenata koje je odbrana dostavila tokom postuka.

“Dokazni potencijal odbrane neosporivo ima pravni karakter, kako mi kažemo u pravu - probacio plena, to jest potpuno dokazana stvar, uspješno okončan dokazni postupak. Postavlja se pitanje kako je ovo bilo moguće. Ovo je bilo moguće iz jednog jedinog razloga - u pitanju je jedna te ista dokumentacija, izdata od istih banaka i istih finansijskih institucija u inostranstvu”, kazao je Đukanović.

Bonus video: