SP u boćanju: Crna Gora želi medalju u Maroku

Očekuje se učešće oko 40 selekcija širom planete koje će se takmičiti u šest disciplina
160 pregleda 1 komentar(a)
boćanje, Foto: PK Subra
boćanje, Foto: PK Subra
Ažurirano: 13.09.2017. 09:16h

Miroslav Miro Petković, Frano Petković, Tomislav Ranković, Đuro Milanović i selektor Dejan Stjepčević spisak je selekcije Crne Gore koja će na Svjetskom prevenstvu u boćanju koje se od 18. do 23. septembra održava u Maroku.

Očekuje se učešće oko 40 selekcija širom planete koje će se takmičiti u šest disciplina: pojednačno, parovi, krug ili ti kombinacija, brzinsko izbijanje, štafetno izbijanje i precizno izbijanje.

Miroslav Miro Petković je zajedno sa Franom Petkovićem koji je bio juniorski šampion planete, sa ekipom Palme iz Tivta osvojio titulu šampiona Crne Gore, a slavio je i na tradicionalnoj Boćarskoj olimpijadi koja se organizuje od 1952. godine.

“Konkurencija je paklena. Najveći favoriti su Italijani, Francuzi i Hrvati kada je riječ o zemljama iz Evrope, a velike ambicije imaju Kina, Argentina, Tunis i Morako. Crna Gora je nosilac grupe u pojedinačnom boćanju i krugu. Glavna uzdanica je naravno Miroslav Miro Petković”, rekao je selektor Dejan Stjepčević za Sport klub i nastavio:

“Sa velikim ambicijama idemo u Marako. Želimo da nastavimo tradiciju koja je počela 2009. godine. Od tada pa na naredna četiri Svjetska prvenstva Crna Gora je osvajala jednu ili dvije medalje. Nadam se da ćemo se i ovoga puta sa smotre najboljih selekcija planete vratiti sa odličjem”.

Predsjednik Uprvnog odbora Boćarskog saveza Crne Gore, Dejan Maslovar, nije žello ekipu da opterećuje imperativom rezultata.

“Najvažnije je da momci pruže maksimum i da u žestokoj konkurenciji prikažu ono što najbolje mogu u tom trenutku. Da li će to biti dovoljno za medalju? Bilo bi sjajno, ali ponavljam konkurencija je zaista paklena”, rekao je Maslovar za Sport klub.

Bonus video: