Saslušana naoružana "trojka": Koljenšić tvrdi da je oružje njegovo?

Policija je saopštila da su nikšićki inspektori u “škodi” kod Ajkovića i Maraša primijetili automat "hekler koh" i pištolj "glok"., koje se bacili na pod kada ih je policija zaustavila
243 pregleda 3 komentar(a)
Privođenje trojke, Foto: Filip Roganović
Privođenje trojke, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.09.2017. 06:02h

Nikšićanin Ratko Koljenšić (40) tvrdio je pred policijskim inspektorima da je njegovo oružje koje je policija pronašla u automobilu koji je vozio.

Optuženi za organizovanje ubistva Beograđanina Nikole Bojovića i Podgoričani Nešo Ajković (26) i Dragan Maraš (34) uhapšeni su u nedjelju veče u Nikšiću.

Sinoć su privedeni u prostorije Višeg tužilaštva u Podgorici, a njihovo saslušanje nije završeno da zaključenja ovog broja "Vijesti".

Policija je juče saopštila da su nikšićki inspektori u “škodi” kod Ajkovića i Maraša primijetili automat "hekler & koh" i pištolj "glok"., koje se bacili na pod kada ih je policija zaustavila.

Oružje je poslato u danilovgradski Forenzički centra, kako bi vještaci utvrdili da li je korišćeno u mafijaškim obračunima.

Koljenšić je nedavno crnogorskom tužilaštvu ponudio da sporazumno prizna da je učestvovao u likvidaciji brata navodnog vođe zemusnkog klana Luke Bojovića, u aprilu 2013. godine u Beogradu.

Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminalnu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.