Rekonstrukcija ubistva braće Ćulafić: Svjedoci zločina pokazivali šta su vidjeli

Sa dva hica u glavu i grudi Mašan Čogurić je, prema optužnici, ubio Danijela, a Davorinu je ispalio jedan metak u grudi
823 pregleda 4 komentar(a)
Rekonstrukcija ubistva braće Ćulafić, Foto: Luka Zeković
Rekonstrukcija ubistva braće Ćulafić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2017. 06:09h

Očevici ubistva braće Davorina (31) i Danijela (24) Ćulafića juče su u podgoričkom kafiću “Moskva” pokazivali šta je ko od njih zapazio 15. februara 2014. godine, kada su njih dvojica stradala.

Tokom rekonstrukcije, koja je trajala nekoliko sati, četvoro svjedoka pokazivalo je gdje su se, prema njihovom zapažanju, tog dana nalazili Ćulafići, a gdje Podgoričanin Mašan Čogurić, optuženi za dvostruko ubistvo.

Rekonstrukciju je ranije zakazala sutkinja Vesna Moštrokol, predsjednica vijeća pred kojim Čogurić odgovara. Sutkinja je tada naložila da rekonstrukciji prisustvuju vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević, balističar Božidar Bakić i svjedoci Erna Baković, Senada i Edin Kolašinac, Ana Medojević, Radena Milovanović i Mijat Marjanović.

Dvoje svjedoka juče se nije pojavilo na rekonstrukciji.

Čogurić je u aprilu 2016. prvostepenom presudom osuđen na 13 i po godina zatvora zbog ubistva braće Ćulafić. Tu presudu krajem prošle godine ukinuo je Apelacioni sud, obrazlažući da u prvostepenom postupku nije utvrđeno da li je Čogurić bio napadnut.

Prema optužnici tužioca Miloša Šoškića, Čogurić je 15. februara 2014. godine u tom lokalu sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica.

Sa dva hica u glavu i grudni koš ubio je Danijela, a Davorinu je ispalio jedan u grudi. Jedan od hitaca koji su pogodili Ćulafiće ranio je Ernu Baković u desnu nadlakticu, nanoseći joj lakšu povredu.

Bonus video: