Bulatoviću četiri mjeseca kamenuju autobuse

“Najmanji problem je razbijeno staklo. Zamijenićemo ga kao i sve do sada, jer se to može nadoknaditi..."
124 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2017. 13:35h

Autobuse preduzeća BLT gotovo svake večeri kamenuju na području podgoričkih naselja Zelenika i Zabjelo, kazao je “Vijestima” Rade Bulatović iz te firme.

Pojasnio je da je prošle srijede uveče, na Bulevaru zetskih vladara, velikim kamenom razbijeno staklo na srednjim vratima autobusa.

“Najmanji problem je razbijeno staklo. Zamijenićemo ga kao i sve do sada, jer se to može nadoknaditi. Ali ne i nečiji život, jer kamen kojim je sinoć pogođen autobus i koji je ostao unutra, mogao je da ubije nekog putnika. U autobusu je bilo dosta djece. Ogorčen sam”, kazao je Bulatović u četvrtak.

Objasnio je da njihove i autobuse kompanije “Alivodić” kamenuju na više lokacija u Podgorici.

“Naše autobuse kamenuju u večerenjim satima u blizini škole “Vuk Karadžić”, kod nadvožnjaka poslije hotela 'Lovćen' i ovdje u blizini Haus majstora. Tu su nam i sinoć kamenovali autobus. Ovo traje već skoro četiri mjeseca”, kazao je on.

Dodao je da prevoznici iz druge kompanije imaju iste probleme u Donjoj Gorici i na Vrelima Ribničkim.

“Iste probleme imali smo prije godinu u Zeti, ali ih je policija uspješno riješila. Prije neku noć patrolirali su ovim dijelom, ali nikoga nisu uhapsili. Garantujem da su to djeca ne starija od 15 godina. Možda ni ne shvataju šta sve kamenovanje može da izazove. Šta bi bilo da je pogodio vozača? Da se izvrne autobus i poginu putnici. Bio bi kriv vozač, ili kompanija, ne onaj koji je to izazvao”, rekao je on.

Bulatović kaže da je ranijih godina policija žustrije reagovala tek kada su u jednom od kamenovanih autobusa povrijeđeni putnici.

“Tada su odmah sve rasvijetlili. Sinoć su dolazili. Fotografisali, napravili uviđaj. Rade svoj posao”, kazao je on.

Iz Uprave policije “Vijestima” nijesu odgovorili na pitanja o kamenovanju autobusa kompanije BLT.

Galerija

Bonus video: