Vremeplov: Rusi na Maljeviku

0 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.09.2017. 09:40h

"Neka bude sretno i da budemo ponosni na objekte koji će biti izgrađeni u Maljeviku”, rekao je predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom Sonuba Montenegro.

Riječ je o izgradnji ekskluzivnog hotelsko-turističkog kompleksa u uvali Maljevik nedaleko do Sutomora. Pavićević i Anatolij Vasiljevič Gorjanin, izvršni direktor Sonube Montenegro iz Podgorice, iza koje stoji ruski kapital, potpisali su ugovor o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu u zahvatu DUP-a Maljevik površine 203.541 kvadrat, te ugovor o međusobnim pravima i obavezama. Ukupna vrijednost oba ugovora je 53,7 miliona eura koji će se sliti direktno u barsku kasu.

Pavićević je rekao da DUP obavezuje investitora na gradnju ekskluzivnog kompleksa sa 4 ili 5 zvjezdica, koji će imati 80.000 kvadrata hotelskog prostora, 130.000 kvadrata apartmana, 35-40.000 kvadrata renta vila i malu marinu. On kaže da će novac od Maljevika uložiti u kapitalne infrastrukturne objekte - zaobilaznica oko Bara, te rješavanje problema čvrstog otpada i otpadnih voda.

Bonus video: