Uhapšeni Ratko Koljenšić, Nešo Ajković i Dragan Maraš

"Vijestima" je nezvanično saopšteno da su inspektori nikšićke policije u naselju Straševina ciljano zaustavili "škodu" kojom je uppravljao Koljenšić, a u kojoj su suvozači bili Ajković i Maraš, koji su, prema nezvaničnim informacijama, bezbjednosno interesantne osobe
467 pregleda 10 komentar(a)
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2017. 09:58h

Nikšićanin Ratko Koljenšić (40) i Podgoričani Nešo Ajković (26) i Dragan Maraš (34) uhapšeni su sinoć nakon što je policija kod njih pronašla hekler i pištolj, saznaju nezvanično "Vijesti".

Optuženi za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića i dvojica Podgoričana uhapšeni su oko 19 časova u nikšićkom naselju Straševina. Zaplijenjeno oružje vještačiće se u Forenzičkom centru, kako bi se utvrdilo da li je korišćeno u mafijaškim obračunima.

"Vijestima" je nezvanično saopšteno da su inspektori nikšićke policije u tom naselju ciljano zaustavili "škodu" kojom je upravljao Koljenšić, a u kojoj su suvozači bili Ajković i Maraš, koji su, prema nezvaničnim informacijama, bezbjednosno interesantne osobe.

Pregledom trojca i automobila pronađen je hekler i pištolj "glok" za koji nijesu imali dozvolu. Policija je o pronađenom oružju obavijestila višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio hapšenje.

"Prilikom kontrole policijski službenici su primjetili da D.M, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, kod sebe ima automatsko oružje "Heckler & Koch" model MP5K, koji mu se nalazio za pojasom, dok je N.A, koji se nalazio na suvozačevom mjestu, kod sebe imao pištolj marke "Glock" model 17 sa uklonjenim fabričkim brojem. Prilikom kontrole ova lica su oružje koje je primjećeno kod njih odbacila od sebe na pod vozila", saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Koljenšić je nedavno crnogorskom tužilaštvu ponudio da sporazumno prizna da je učestvovao u likvidaciji Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu. Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminalnu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.

Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je Koljenšić, koji je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd. Koljenšić i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mjesto i vrijeme za njegovu likvidaciju. Koljenšić je Cvetanoviću rukom pokazao mjesto na kome je najpogodnije da čeka metu. Cvetanović je u njega rafalno ispalio 15 hitaca.