Frum kao Ino 1979. godine, Pistolero otišao uz prasak

57 pregleda 0 komentar(a)
Kris Frum, Foto: Reuters
Kris Frum, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2017. 19:30h

Od 1979. se čekalo da neko ponovi podvig Bernara Inoa i u istoj godini osvoji titule na „Tur de Fransu“ i „Vuelta a Espanji“. Čekanje je konačno prekinuo Kris Frum.

Britanac je pet puta stizao na Pirinejsko poluostrvo, u tri navrata bio drugi, ali nikako nije uspijevao da prigrabi šampionski pehar. Četvorostruki osvajač „Tur de Fransa“ je sada konačno probio led i u Španiji i u pretposljednjoj etapi osigurao tron.

Frum je zauzeo 3. mjesto u etapi koja se završila jednom od najtežih dionica u svijetu biciklizima, 12,5 kilometara dugih penjanjem na Alto de l’Angliru, gdje je procenat uspona na pojedinim dionicama čak 23,5 odsto!

As Skaja je čak i uvećao prednost u odnosu na najbližeg pratioca Vinćenca Nibalija (+ 2,15), dok je 3. mjesto preuzeo Rus Ilnur Zakarin (+ 2,51).

Heroj pretposljednje etape je, ipak, Alberto Kontador - Pistolero je sam stigao na cilj i očuvao perfektan skor na Alto de l’Angliruu, gdje je slavio i 2008. godine.

Sedmostruki osvajač grand turova (tri titule na „Vuelti“, po dvije na „Turu“ i „Điro d’Italiji“) je tako na perfektan način najavio kraj karijere.

Oprostiće se sjutra, na ravničarskoj etapi od Arojomolinosa do Madrida, na kojoj neće biti uzbuđenja.

Šteta za 34-godišnjaka iz Pinta je samo što nije preuzeo 3. mjesto u generalnom poretku, jer je Zakarin sačuvao 20 sekundi prednosti nad njim...

Bonus video: