Berane: Tinejdžer jurio aerodromskom pistom, pa uletio u gradsko groblje

Osamnaestogodišnjak je zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je u beranskoj Opštoj bolnici
253 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2017. 11:44h

Osamnaestogodišnji Damjan Dubak iz Andrijevice napravio je pravi karambol kada je sinoć svojim automobilom marke ford AN AD 096 uletio u gradsko groblje u Beranama i oštetio veliki broj nadgrobnih spomenika.

Nezgoda se dogodila oko dva sata poslije ponoći, a uviđajem je utvrđeno da je Dubak velikom brzinom vozio preko aerodromske piste i zatim jednostavno produžio još oko dvjesta metara i uletio u gradsko groblje.

"Mi pretpostavljamo da je vozio maksimalnom brzinom i da na kraju piste i prelaskom na travu nije kočio, već u panici nastavio tako brzo da vozi, tako da je prava sreća da od punog automobila saputnika niko nije stradao," kazao je portalu Vijesti sagovornik iz policije.

Prema njegovim riječima Dubak je zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je u beranskoj Opštoj bolnici.

Maloljetna A.Đ. zadobila je prelom vilice i prebačena je u podgorički KC, dok su još dva saputnika, Andrija Asanović (18) i maloljetna M.V. (17) prošli sa lakšim povredama.

Utvrđeno je da je Dubak imao samo 0,56 promila alkohola u krvi, a u prvoj izjavi policiji poslije nezgode izjavio je da ne zna šta se dogodilo.

Šteta na gradskom groblju gdje je probijena betonska ograda u dužini od šest metara i polomljeno šest nadgrobnih spomenika je velika.

Galerija

Bonus video: