"DRŽAVNI UDAR"

Dikić odsutan zbog zdravstvenog stanja, suđenje pomjereno za ponedjeljak

"Sudu je od ljekara iz ZIKS dostavljen izvještaj da Bratislav Dikić nije sposoban da prisustvuje suđenju", kazala je sutkinja
68 komentar(a)
državni udar, Foto: Printscreen
državni udar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 04.04.2019. 23:27h

Optuženi Bratislav Dikić nije pristupio današnjem pretresu u Višem sudu zbog, kako je kazala sutkinja Suzana Mugoša, zdravstvenih problema.

"Sudu je od ljekara iz ZIKS dostavljen izvještaj da Bratislav Dikić nije sposoban da prisustvuje suđenju", kazala je sutkinja.

Sutkinja je kazala da se pretres odlaže za ponedjeljak, 11. spetembar.

Optužnica je podignuta protiv Rusa Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, crnogorskih opozicionih poslanika Andrije Mandića i Milana Kneževića, kao i protiv  Dikića, Predraga S. Bogićevića, Nemanje M. Ristića, Miloša G. Jovanovića, Srboljuba T. Đorđevića, Kristine R. Hristić, Branke J. Milić, Milana Ž. Dušica, Dragana M. Maksića i Mihaila M. Čađenovića.

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića piše da je 14 osoba činilo grupu formiranu radi sticanja nezakonite dobiti i moći, nasilnog rušenja crnogorske vlasti, proglašenja izborne pobjede DF-a i sprečavanja Crne Gore da pristupi NATO alijansi.

Miloš G. Jovanović iz Smedereva kazao je juče da je  Aleksandar Sinđelić  16. oktobra od njega  zahtijevao da  istoga dana ode u Podgoricu, obuče policijsku uniformu i sukobi se sa organima reda, ali nije znao da objasni kako je njegov nalogodavac zamislio da   na dan parlamentarnih izbora iz Beograda  stigne u Crnu Goru.

U svom, na momente konfuznom izlaganju drugog dana suđenja i za pokušaj terorizma, Jovanović je potvrdio mnoge navode iz optužnice specijalnog tužilaštva o navodnoj zavjeri da se svrgne vlast u Podgorici. 

Šta je sve na juče bilo na suđenju pročitajte OVDJE

Odbrane su dosad iznijeli optuženi Bratislav Dikić i Miloš Jovanović, koji su negirali krivicu.