Čovjek koji nije poražen devet godina: Jednog dana i to će se dogoditi

“Svakog dana i pred svako takmičenje razmišljam o tome da li ću izgubiti. Jednog dana će se i to dogoditi. Kada, ne znam. Znam sa,mo da ne želim da se zaustavim”, rekao je Riner
121 pregleda 1 komentar(a)
Riner, Foto: Reuters
Riner, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2017. 11:47h

Nakon Nejmara i Kilijana Mbapea, Pari sen Žermen je predstavio treće veliko pojačanje ovog ljeta.

Nije u pitanju fudbaler, već – džudista, i to najbolji na svijetu, čovjek koji devet godina nije poražen, i koji je nedavno osvojio osmu uzastopnu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima.

On je Tedi Riner, neprikosnoveni šampion u kategoriji preko 100 kilograma, koji je na poziv Nasera Al Kelaifija doveden da oformi i lansira džudo sekciju Pari sen Žermena.

“Nekada je PSŽ imao samo šampione, a kada se klub ugasio bio sam tužan, iako je to bilo mnogo prije nego što sam ozbiljno počeo da se bavim džudom. Sada je sve došlo na svoje”, rekao je Riner.

Budžet džudo tima PSŽ-a biće enorman, između dva i tri miliona eura godišnje, a Riner bi trebalo da zarađuje između 35 i 40 hiljada mjesečno.

Riner ima 28 godina, posljednji poraz u karijeri doživio je još kao tinejdžer, na Igrama u Pekingu 2008.

Od tada je osam puta bio prvak svijeta (devet ukupno), četiri puta šampion Evrope, ima dvije zlatne olimpijske medalje, iz Londona i Rija. Dobio je 134 borbe zaredom. Dva puta je izabran za najboljeg sportistu Francuske.

Vjeruje da će trajati još dugo.

“Mogu da zamislim sebe na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, iako ću tada imati 35. Možda neću biti moćan kao sada, ali uz pravilan trening, dobre i pametne pripreme, mogu da ostanem u formi. Volio bih da se oprostim u mojoj zemlji”, kazao je Riner.

Da li će do tada, međutim, biti poražen, pita se francuska sportska javnost.

“Svakog dana i pred svako takmičenje razmišljam o tome da li ću izgubiti. Jednog dana će se i to dogoditi. Kada, ne znam. Znam sa,mo da ne želim da se zaustavim”, rekao je Riner.

Bonus video: