Policija tvrdi da ima dokaze: Popović ubio Đuričkovića?

“Očekujemo brzo rezultate i u drugim istragama. Ima značajnih pomaka”...
763 pregleda 2 komentar(a)
MUP, Saša Rakočević, Lepa Medenica, Aleksandar Bošković, Foto: Luka Zeković
MUP, Saša Rakočević, Lepa Medenica, Aleksandar Bošković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.09.2017. 05:48h

Srđan Popović (24) ubio je prije dvije godine Gorana Đuričkovića. To su juče saopštili iz Uprave policije i objasnili da njihovi inspektori još istražuju za čiji račun je Banjalučanin likvidirao Budvanina.

Konstatovano je, međutim, da je Đuričković ubijen u obračunu dvije “velike kriminalne grupe”.

Na konferenciji za novinare rečeno je da je dvadesetčetvorogodišnjak uhapšen 3. avgusta u Austriji.

Na konferenciji za novinare rečeno je da je dvadesetčetvorogodišnjak uhapšen 3. avgusta u Austriji

Šef Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Saša Rakočević kazao je da inspektori rade na otkrivanju Popovićevih pomagača i nalogodavaca, ali nije želio da precizira traže li naručioce ubistva u kavačkom klanu.

“Taj dio ne možemo saopštiti iz razloga što se i dalje radi u tom dijelu, da se istraži do kraja ovaj sukob”, kazao je on.

Objasnio je da je Popović u Crnu Goru ušao ilegalno i da je u Budvi boravio “duži period” prije ubistva.

“Došli smo do valjanih dokaza koji su dovoljno dobri da se sa sigurnošću može reći da je S.P. iz Banjaluke neposredni izvršilac ovog krivičnog djela”.

Rakočević je rekao da je Popović sa udaljenosti od 70 metara - sa zidina budvanskog Starog grada, ispalio tri hica u pravcu Đuričkovića. Pogodio ga je jedan.

Šef Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata Aleksandar Bošković kazao je da je prije ubistva policija spriječila pokušaj likvidacije Đuričkovića, hapšenjem Majkl Gregori Ferarisa i Aleksandra Markovića...

“To govori o upornosti određenih kriminalnih krugova da Đuričkovića liše života”.

Dodao je da je i činjenica da je Đuričković likvidiran “negdje na početku sukoba ove dvije velike kriminalne grupe”, govori o značaju rasvjetljavanja tog ubistva za druge istrage:

“Jer je nakon ovog ubistva izvršen čitav niz teških krivičnih djela, kao posljedica sukoba ove dvije organizovane kriminalne grupe”, kazao je Bošković.

Najavio je rezultate i u rasvjetljavanju drugih ubistava, proizvoda kokanskog rata.

“Očekujemo brzo određene rezultate i u drugim istragama. Ima značajnih pomaka i u tim istragama”.

Viša tužiteljka Lepa Medenica kazala je da im je policija juče podnijela prijavu protiv Popovića.

Đuričković je ubijen 27. oktobra 2015. ispred svog restorana Old fishermans pub u Budvi.

Peta je žrtva kokainskog rata, koji je počeo da bijesni krajem 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar od oko 200 kilograma bijelog praha.

Da li je i osumnjičeni Mario Milošević šetao Budvom?

Budvanskoj policiji prijavljivano je da se u tom gradu krije Mario Milošević (36), jedan od osumnjičenih za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41).

To je juče odgovarajući “Vijestima” saopštio načelnik budvanske Stanice kriminalističke policije Zoran Vučinić.

“Za sva saznanja o licima koja se traže, pa među njima i Mariju Miloševiću, mi na lokalnom nivou preduzimamo mjere i radnje na njihovom pronalaženju. U konkretnom slučaju imali smo podatak, ne samo jedan put nego više puta. Svi ti podaci su provjereni, preduzimane se mjere i radnje, vršeni su pretresi određenih objekata u Budvi”, kazao je Vučinić odgovarajući na pitanja “Vijesti” da li je njemu i njegovom načelniku krajem decembra budvanski policajac prijavio da se Milošević krije u Budvi.

Miloševića i Cetinjane Vukana Vujačića (22) i Igora Mašanovića (21) policija i tužilaštvo sumnjiče da su likvidirali Đuričkovića 10. oktobra 2016. na Cetinju.

Njih trojica od tada su u bjekstvu.

“Vijesti” su ranije objavile da je budvanskoj policiji prijavljivano da se Milošević krije u Budvi.

Bonus video: