KARATE

Članovi Omladinca na Premijer ligi u Lajpcigu

0 komentar(a)
KK Omladinac, Foto: KK Omladinac
KK Omladinac, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 04.04.2019. 23:25h

Crnogorski karate na turniru Premijer lige u Lajpcigu predstavljaće pet takmičara podgoričkog Omladinca, saopšteno je iz tog karate kluba.

Navodi se da će se za bodove u Lajpcigu boriti Marina Raković (do 68), Dragana Konjević (+68) i Jelena Maksimović (do 61) u ženskoj, a Mario Hodžić (do 67) i Nenad Dulović (do 60 kilograma) u muškoj konkurenciji.

Sa crnogorskim karatistima otputovao je i najbolji albanski reprezentativac, Bekim Baša (do 75), koji se priprema u podgoričkom karate klubu.

Trener podgoričkog Omladinca, Žarko Raković, kazao je da će turnir u Lajpcigu biti prva provjera njegovih takmičara nakon napornih priprema.

"Idemo da ostvarimo što više pobjeda, jer svaka donosi bodove za WKF rang listu. Probaćemo da što bolje pozicioniramo naše takmičare prije početka 2018 godine, od kada zvanično počinje trka za olimpijsku normu", kazao je Raković agenciji MINA.

On je podsjetio da će samo 50 prvih na listi u svakoj kategoriji moći da se bori za olimpijsku normu.

"Raković je deveta, Konjević zauzima 21, a Maksimović 28. mjesto. Hodžić, bronzani sa EP u Izmitu, trenutno zauzima 40. mjesto na WKF listi", kazao je Raković.

On je naglasio da je odlazak takmičara Omladinca na turnir Premijer lige finansirao klub od sredstava koja su dobili od Glavnog grada i igara na sreću. 

"Veliku zahvalnost dugujemo upravi Glavnog grada koji su prepoznali potencijal koji imamo i koji koristimo za promociju naše Podgorice i Crne Gore na međunarodnoj sceni", kazao je Raković.

On je naglasio da je najbolji pokazatelj ugleda koji u svjetskom karateu imaju članovi Omladinca i crnogorske reprezentacije ponuda Marini Raković da snimi reklamu za Aravazu, jednog od najpoznatijih proizvođača karate opreme.

Žrijeb je na programu u četvrtak, dok će dan kasnije na tatami Dulović i Hodžić.

U subotu nastupiće Raković, Konjević i Maksimović, dok su za nedjelju planirani finalni i mečevi za medalje.

Preporučujemo za Vas