Diskusija: Opet gužve u vrtićima, i dalje se čekaju rješenja

Izdvajamo priču o mještanima podgoričkog naselja Zagorič koji mjesecima zaobilaze rupe na putu. Provjerili smo i kada će biti uklonjena najveća divlja deponija u gradskoj opštini Tuzi gdje nesavjesni građani odlažu i komade namještaja.
4 komentar(a)
vrtići_1, Foto: L. Zekovič
vrtići_1, Foto: L. Zekovič
Ažurirano: 07.09.2017. 05:27h

U pogoričkim vrtićima vaspitne jedinice su i ove godine prebukirane pa će se u grupama, umjesto zakonom maksimalnih 25 mališana, naći i duplo više djece. Dok su mnogi roditelji ogorčeni i razočarani, iz Ministarstva kao i svakog septembra najavljuju zakup novih prostorija kao i gradnju vrtića.

U Bojama jutra na TV Vijesti, u četvrtak 7. avgusta, u okviru Roditeljskog kutka, pitamo Arijanu Nikolić Vučinić, direktoricu Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Ministarstva prosvjete i Kristinu Mihailović, predsjednicu Udruženja Roditelji - koliko je potrebno novca i znanja da bi se našla alternativna rješenja za smještaj djece dok se čeka izgradnja novih vrtića, zašto to nije urađeno tokom ljetnjeg raspusta, iako je obećano, te kada će konačno biti riješen stari problem i boljka crnogorskog predškolskog obrazovnog sistema.

Pozivamo vas da se uključite u razgovor putem uživo uključenja birajući broj telefona 020/404-636 ili pošaljite pitanja na boje.jutra@gmail.com i Facebook stranicu emisije "Boje jutra".

Izdvajamo priču o mještanima podgoričkog naselja Zagorič koji mjesecima zaobilaze rupe na putu.

Provjerili smo i kada će biti uklonjena najveća divlja deponija u gradskoj opštini Tuzi gdje nesavjesni građani odlažu i komade namještaja.

Saznajemo koliko će se oldtajmera okupiti u Nikšiću u okviru Međunarodne izložbe starih automobila koja će biti održana 9. i 10. septembra.

Pogledajte u Bojama jutra šta ćete sve neobično i zanimljivo moći da pogledate u okviru izložbe "Dodir stakla" koja će biti otvorena na Cetinju, u Njegoševom muzeju Biljarda.

Ugostićemo Enesu Mahmić, autorku putopisne zbirke poezije “Dolores”.

Dnevnu štampu listamo sa Dinom Bajramspahić iz Instituta alternativa.

Bonus video: