Ubica Biskupovića i Bošnjaka izmiče policiji

U istrazi navodno ima pomaka, ali ne i dokaza koji bi istražitelje odveli do izvršioca i nalogodavaca te mafijaške likvidacije
417 pregleda 2 komentar(a)
Slijepa ulica Kotor, ubistvo Biskupovića i Bošnjaka, Foto: Savo Prelević
Slijepa ulica Kotor, ubistvo Biskupovića i Bošnjaka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2017. 06:13h

Tužilaštvo i policija ni nakon godinu nijesu otkrili ko je 5. septembra 2016. ubio Kotorane Gorana Biskupovića (28) i Miloša Bošnjaka (25).

Izvor iz policije kazao je “Vijestima” da u toj istrazi ima pomaka, ali ne i dokaza koji bi istražitelje odveli do izvršioca i nalogodavaca te mafijaške likvidacije.

Kotorani su ubijeni na, do tada nezabilježen način u ovdašnjim mafijaškim obračunima - improvizovanom napravom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su hodajući prolazili pored eksploziva.

Likvidirani su u kotorskom naselju Muo, nadomak kuće pokojnog Biskupovića.

Eksplozivna naprava koja ih je usmrtila, bila je sakrivena u žbunju i aktivirana je daljinski.

Istragom je utvrđeno da je mina dodatno prepravljana, te da je imala izuzetno jako ubojno sredstvo.

U prvim danima istrage policija je vjerovala da je egzekutor iz blizine nadgledao prilaz Biskupovićevoj kući i aktivirao minu kada su njih dvojica bili tačno naspram nje.

Iste večeri kotorska policija na informativni razgovor privodila je navodne članove suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana, ali i ostale bezbjednosno interesantne osobe iz Kotora.

Vjeruje se da su njih dvojica žrtve kokainskog rata koji bjesni od kraja 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

U tom ratu ubijeno je više od 15 osoba, a među mrtvima istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

Bonus video: