Prijavljen nestanak "škaljarca": Damjanovića nema četiri dana

Iz Uprave policije nijesu zvanično odgovorili na pitanja da li im je i kada prijavljen Damjanovićev nestanak
233 pregleda 15 komentar(a)
Pero Damjanović, Foto: Facebook
Pero Damjanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.09.2017. 06:00h

Navodni član škaljarskog klana Pero Damjanović (37) nestao je prije četiri dana, saznaju “Vijesti” nezvanično u Upravi policije.

Nestanak Nikšićanina policiji je prije dvije noći prijavio Damjanovićev brat.

“Vijestima” je rečeno da ga njegova porodica i prijatelji danima traže u Nikšiću i Kotoru.

Iz Uprave policije nijesu zvanično odgovorili na pitanja da li im je i kada prijavljen Damjanovićev nestanak.

Prema saznanima “Vijesti”, taj Nikšićanin je prije nepuna dva mjeseca izašao iz spuškog zatvora, u kom je bio sedam mjeseci zbog nelegalnog posjedovanja pištolja.

Pištolj zbog kog je osuđen pronađen je u decembru 2016. godine pretresom kuća i automobila Kotorana Jovana i Igora Vukotića.

Inspektori su tada po nalogu kotorske tužiteljke uhapsili Damjanovića i Kotorane Jovana Jovanovića i Nikolu Dedovića koji su zatečeni u apartmanima braće Vukotić.

Vukotiće i njihovog sugrađanina Igora Dedovića policija je označila šefovima škaljarskog kriminalnog klana, što su oni ranije demantovali.

Iako je Damjanović nakon hapšenja tvrdio da je pištolj njegov, sva trojica su optužena. Tužiteljka Tanja Čelanović tada je obrazložila da Nikšićanin takvom izjavom preuzima krivicu na sebe kako bi abolirao Jovanovića i Dedovića.

Tokom sudskog postupka, Kotorani su oslobođeni optužbi, a Damjanović osuđen.

Nikšićanin, koji je prije hapšenja navodno radio kao stražar u apartmanima Vukotića, i ranije je osuđivan. Jedan je od aktera obračuna robijaša i službenika spuškog zatvora u januaru 2015. godine.

U tom postupku, vođenom pred sutkinjom danilovgradskog Osnovnog suda Sonjom Keković, zbog napada na službeno lice osuđen je na dvije godine i sedam mjeseci zatvora.

U januaru ove godine navodno je u Istražnom zatvoru pretukao Kotoranina Miloša Trba (31), optuženog za saučesništvo u ubistvu zatvorenika Dalibora Đurića, navodnog člana škaljarskog klana.

Iako je uprava ZIKS-a negirala taj incident, Damjanović je “Vijestima” pisao iz Istražnog zatvora, tvrdeći da ima svjedoke da je pretukao Trba.

Bonus video: