U srijedu nastavak suđenja za pokušaj terorizma

Suđenje je u julu odgođeno zbog zahtjeva advokata odbrane za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković odbio je zahtjev za izuzeće Katnića i postupajućeg tužioca Saše Čađenovića u postupku koji se vodi zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju
101 pregleda 4 komentar(a)
Državni udar, suđenje, Foto: Boris Pejović
Državni udar, suđenje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.09.2017. 10:49h

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma tokom izbornog dana biće nastavljeno sjutra u podgoričkom Višem sudu.

Glavni pretres će, prema odluci sudije Suzane Mugoše, početi u devet sati u velikoj sudnici Višeg suda u Podgorici.

Suđenje je u julu odgođeno zbog zahtjeva advokata odbrane za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković odbio je zahtjev za izuzeće Katnića i postupajućeg tužioca Saše Čađenovića u postupku koji se vodi zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Prema medijskim navodima, odbrana će, zbog drastičnog pogoršanja zdravlja Bratislava Dikića, koji je obolio od kancera, tražiti odgađanje ročišta.

Bonus video: