Boje jutra: Ovo su namirnice koje će đaci dobijati za užinu

Prošle godine cijena užine je iznosila 12 eura, a roditelji za svako drugo dijete koje pohađa vaspitno – obrazovnu ustanovu, plaćali su šest eura
221 pregleda 1 komentar(a)
SSŠ Sergije Stanić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
SSŠ Sergije Stanić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 05.09.2017. 07:05h

Osnovci koji budu uzimali školsku užinu ove godine neće jesti samo lisnato tijesto, sendviče, kiflice i ostala peciva.

U kuhinji SSŠ "Sergije Stanić" na meniju su ove godine, kvalitetnije namirnice po izboru ljekara iz Instituta za javno zdravlje.

"A od tih namirnica će u novim pecivima biti crno brašno, ražano brašno, različite vrste sjemenki. Biće peciva sa voćem, sa povrćem. Uz doručak će takođe imati priliku da dobiju i mlijeko, vodu, jogurt, tako da će ove godine, nadamo se, učenici biti još zadovoljniji kao i njihovi roditelji, imaće jedan kvalitetan obrok za cijenu koja je adekvatna", kazala je portparol SSŠ "Sergije Stanić" Zorica Miličković za jutarnji program TV Vijesti.

Ona ističe da se hrana pravi po standardima HACCP-a, a osim profesionalaca obroke će spremati i učenici ove škole, budući poslastičari i kuvari.

"Od prvog do četvrtog razreda učenici budu uključeni, zavisno od godine koju pohađaju. Neki su uključeni u sistemu pakovanja, neki prate sistem rada, neki su uključeni u samu izradu peciva", navela je Miličković.

Gramaža peciva će biti u skladu sa uzrastom.

U ovoj školi trenutno ne znaju koliko će užina na mjesečnom nivou koštati roditelje.

Prošle godine cijena užine je iznosila 12 eura, a roditelji za svako drugo dijete koje pohađa vaspitno – obrazovnu ustanovu, plaćali su šest eura.

Bonus video: