U Bijelom Polju svečano otvorene Ratkovićeve večeri poezije

Direktor Ratkovićevih večeri poezije, Kemal Musić je kazao da ova manifestacija ide proevropskim i svjetskim putem, na šta je posebno ponosan
235 pregleda 0 komentar(a)
Ratkovićeve večeri poezije, Foto: Ministarstvo kulture Crne Gore
Ratkovićeve večeri poezije, Foto: Ministarstvo kulture Crne Gore
Ažurirano: 04.09.2017. 13:38h

Ratkovićeve večeri poezije, 47. po redu svečano su otvorene sinoć u Bijelom Polju. Otvarajući svečanost ministar kulture Janko Ljumović je naglasio značaj manifestacije Ratkovićevih večeri poezije u vrijeme kada se mnoge druge pjesničke manifestacije gase.

“To nas obavezuje da se prema Ratkovićevim večerima poezije odnosimo sa posebnom odgovornošću, koja je iskazana kroz podršku Ministarstva kulture, i aktivnosti Opštine Bijelo Polje. Ratkovićeve večeri poezije imaju svoju posebnost, a nama preostaje odgovornost da festival programski razvijamo, u znak zahvalnosti pjesnicima koji su učinili da Bijelo Polje postane grad festival“, kazao je ministar Ljumović, ističući značaj RVP i na regionalnog kulturnoj sceni.

Sinoć je otvorena izložba slika Aldemara Ibrahimovića, u galeriji Centra za kulturu a u okviru programa upriličen je razgovor sa Abdulahom Sidranom, u okviru kojeg učestvuju Pavle Goranović, Goran Radojičić i autor.

Izvedena je i pjesma poznatog romanopisca ,,Merima“, u izvođenju reditelja Gorana Bjelanovića a uz pratnju na klaviru profesorice Jasmile Hot.

Direktor Ratkovićevih večeri poezije, Kemal Musić je kazao da ova manifestacija ide proevropskim i svjetskim putem, na šta je posebno ponosan.

Bonus video: