U nedelju počinje još jedan City Groove festival

Ulaznice su u prodaji, komplet za prvo i drugo veče ukupno košta 20 eura, dok pojedinačno za prvo se ulaznice mogu kupiti po cijeni od 15, a za drugo 10 eura. Treće veče na Goove bini ulaz je besplatan.

1116 pregleda 0 komentar(a)
Foto: City Groove festival
Foto: City Groove festival

Najveća Italijanska zvijezda, Cukero, nastupa prvi put u Podgorici i Crnoj Gori u nedjelju 2. jula na otvorenim terenima Bemax arene i svojim koncertom otvara osmo izdanje City Groove festivala. Ovogodišnji festival biće od 2. do 4. jula u glavnom gradu Crne Gore i to na dvije bine- City (Bemax arena) i Groove (Kolektor).

U ponedjeljak 3. jula na istom mjestu će nastupiti Parni Valjak, jedan od najboljih sastava Balkana. U utorak 4. jula, u Kolektoru (bina Groove) će nastupiti Lehar, sjajni italijanski producent.

Cukero, čije je pravo ime Adelmo Fornaciari popularni je italijanski muzičar koji je postigao veliki uspjeh kako u rodnoj Italiji tako i u svijetu. Tokom svoje karijere prodao je više od 60 miliona nosača zvuka.

City Groove
foto: City Groove festival

Muzičku karijeru počeo je u ranim osamdesetim godinama, a prvi album "Un po' di Zucchero" objavio je 1983. godine. Njegov muzički stil je veoma karakterističan jer kombinuje rock, blues, soul i pop muziku. Takođe je prepoznatljiv po svojoj moćnoj vokalnoj interpretaciji i emotivnom izražavanju u svojim pjesmama.

Cukero je postao poznat van Italije zahvaljujući saradnji s međunarodnim muzičkim zvijezdama poput Paola Nutinija, Erika Kleptona, Lućana Pavarotija, Stinga, Brajana Adamsa, The Blues Brothers, Bona Voksa, Džo Kockera, Majls Dejvisa, Pitera Gebrijela, BB Kinga, Brajana Meja, Igi Popa i drugih. Njegovi hitovi poput "Senza una donna" (Without a Woman) i "Baila (Sexy Thing)" postali su uspješne širom svijeta, ali i danas rado slušani.

Bio je aktivan i u humanitarnim inicijativama, posebno u saradnji s Pavarotti & Friends koncertima, koji su služili kao dobrotvorne priredbe za prikupljanje sredstava.

Poznat je po održavanju impresivnih turneja koje privlače veliki broj obožavalaca. Njegovi koncerti uvijek karakteriše spektakularna produkcija, energični nastupi i živopisna atmosfera pa će tako biti i u nedjelju.

Iste večeri Cukero će imati podršku domaćih bendova a nastupaju Milky Way i Kukavice.

Drugi dana festivala 3. jul takođe je rezervisan za ljubitelje tvrđeg zvuka. Njihovim nastupom ozvaničena je era City Groove festivala 2015. Godine, a ovoga puta legendarni hrvatski bend Parni Valjak stiže sa novim pjevačem Igorom Dvenkarom.

Drvenkar je jedan od najperspektivnijih hrvatskih pjevača, te je na festivalima osvajao brojne nagrade. Nastupao je na pozorišnim daskama u mjuziklima “Uskrsli”, “Jesus Christ Superstar”, “Legenda Ružica-grada” i “Ljepotica i Zvijer”, a od 2015. do 2022. bio je frontmen grupe Gea, sa kojom je snimio autorski album. Široj publici Drvenkar je poznat kao najbolji vokal kultne emisije A strana koja se emituje na HRT-u.

City Groove
foto: City Groove festival

Nakon smrti Akija Rahimovskog Drvenkaru je pripalo mjesto glavnog vokala u ovom kultnom bendu, a zajedno su početkom godine objavili hit “Moja glava moja pravila”.

Prije Valjka na City bini nastupiće crnogorski bend Prizma.

Treće večeri festivala 4. Jula program će se odvijati na bini Groove u Kolektoru, a za dobar provod biće zaduženi domaći producenti Buba i Lerr b2b koji su već dobro poznati ljubiteljima elektronskog zvuka u Crnoj Gori, a zavjesu na osmo izdanje City Groove festivala spustiće italijanski DJ i producent Lehar.

City Groove
foto: City Groove festival

U pitanju je jedno od najtalentovanijih imena iz Diynamic porodice. Njegov zvuk je karakterističan po preplitanju mračnih i dramatičnih zvukova sa basovima i intrigantnim i napetim melodijama.

Od osnivanja 2015. godine festival City Groove je postao jedan od najvažnijih muzičkih događaja u Crnoj Gori. Usmjeren je na promociju elektronske, rok, alternativne, ali i moderne muzike. Festival City Groove, po ugledu na festivale u zemljama zapadne Evrope, rađen je po najvišim evropskim standardima kad je u pitanju muzička produkcija, pa će tako biti i ove godine.

Već prve godine festival je okupio oko 20.000 ljudi i poznate izvođače sa prostora bivše Jugoslavije, a narednim izdanjima bio je mjesto susreta regionalnih i svjetskih imena kao što su: Simple Minds, Morcheeba, Bob Sinclar, Fedde Le Grand,Dubioza kolektiv, Antoine Clamaran, Gibonni , Dario Nunez , Cubeguys, Stereo MC, Shiller, Gabriela Ćilmi, Kosheen.

Ulaznice su u prodaji, komplet za prvo i drugo veče ukupno košta 20 eura, dok pojedinačno za prvo se ulaznice mogu kupiti po cijeni od 15, a za drugo 10 eura. Treće veče na Goove bini ulaz je besplatan.

Ulaznice se mogu kupiti u Munchen pabovima u City Kvartu, Njegoševoj i na Stari Aerodrom, ili putem linka:

https://fixr.co/event/zucchero-parni-valjak-city-groove-komplet-tickets-303485001?fbclid=IwAR34SqPnhPir0jNlB3nV9uFgpGpzopJOgGH6ND6x-G7EmyV91gDjBpkm6mc