Grbić: Odbojka se igra do tri dobijena seta, a ne do dva

142 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Grbić, odbojkaši Srbije, Foto: Cev.lu
Nikola Grbić, odbojkaši Srbije, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 03.09.2017. 12:15h

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je poslije poraza od Njemačke u polufinalu Evropskog prvenstva da nema ništa čudno u tome što je rival do trijumfa došao poslije preokreta i dodao da ekipa mora da se uzdigne i u borbi za treće mjesto dođe do pobjede.

"Odbojka se igra do tri dobijena seta, a ne do dva. To što je bilo 2:0 ne mora da znači ništa, što se i vidjelo u ovom meču. To se dešava stalno ili bolje rečeno - dešava se", rekao je Grbić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj, pošto je u polufinalu poražena poslije preokreta sa 2:3 (26:24, 25:15, 18:25, 25:27, 13:15) od Njemačke.

"Nismo prestali da igramo, nego je Njemačka jednostavno počela da rizikuje više, da igra mnogo bolje. Žao mi je četvrtog seta, kada nismo iskoristili par situacija... Kada smo imali jednu, dvije kontre. Onda krene i malo sreća, blok je 'lizao' liniju, pa onaj servis u petom setu isto tako... To su stvari koje se dešavaju, na žalost ili na sreću, jer je to današnja odbojka. Ponekad se gubilo i pobjeđivalo kada sudije nisu vidjele nešto", kazao je Grbić.

On je kazao da mu je žao što je njegovoj ekipi ponestalo energije.

"Njemci jesu igrali dobro, ali mislim da je jako malo falilo da pobijedimo... Momci su željeli, ponestalo nam je energije, ne fizički da nismo išli po lopte i skakali, nego je energija bila za nijansu manja nego u prethodnim utakmicama. Zbog toga mi je žao", kazao je selektor.

Srbija će se danas od 17.30 u borbi za treće mjesto sastati Belgijom, koja je juče u drugom polufinalu poražena od Rusije sa 3:0 (25:14, 25:17, 25:17).

"Htjeli ili ne, za manje od 24 sata opet igramo. Vidio sam da su igrači jako razočarani, moralno 'u autu', međutim, pokazali smo mnogo puta ranije da imamo snage i mogućnosti da prikupimo energiju i da u novom meču se uzdignemo. Važno je da ovi igrači dođu do medalje, jer ovi momci to zaslužuju igrom, kvalitetom i energijom. Bilo bi mi žao da se to ne desi", zaključio je Grbić.

Finale između Rusije i Njemačke igra se večeras od 20.30 sati.

Bonus video: