Djeca nemaju uzore u odbojci kao nekada

U želji da održe i unaprijede sopstvenu školu odbojke, koja je ključna za opstanak ne samo kluba, već i muške odbojke u glavnom gradu, ali i Crnoj Gori, uprava podgoričkog kluba je ovog ljeta angažovala svog bivšeg igrača Ivana Rašovića, eks reprezentativca
129 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Rašović, Foto: Fivb.org
Ivan Rašović, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 03.09.2017. 12:03h

Nakon što je prije nekoliko godina ostao bez sponzora i uprave, Odbojkaški klub Budućnost je opstao i nije se ugasio zahvaljući, prvenstveno, radu (maltene bez nadoknade) Zorana Vukčevića i Balše Radulovića, bivšeg i sadašnjeg trenera podgoričkog kluba, sa mlađim kategorijama.

Budućnost je sa svojim podmlatkom igrala i igra domaću ligu, dala je sebi šansu da preživi i dočeka nešto bolja vremena, koja su došla dolaskom nekolicine bivših igrača, na čelu sa Mirkom Jankovićem, koji su klubu obezbijedili normalnije funkcionisanje...

U želji da održe i unaprijede sopstvenu školu odbojke, koja je ključna za opstanak ne samo kluba, već i muške odbojke u glavnom gradu, ali i Crnoj Gori, uprava podgoričkog kluba je ovog ljeta angažovala svog bivšeg igrača Ivana Rašovića, eks reprezentativca, koji je prošlog ljeta okončao reprezentativnu karijeru.

"Odluku da preuzmem brigu oko škole odbojke donio sam jer sam htio da ostanem u odbojci. Želja mi je da probam da znanje iz igračkih dana prenesem na djecu kako bi se što bolje razvijala i napredovala", kaže Rašović za „Vijesti“.

Osim Rašovića, sa najmlađima, od prošle sezone, radi i Drago Cimbaljević. Škola OK Budućnost Capital Plaza je organizovana tri puta nedjeljno u sali OŠ „Sutjeska“, a od ove godine, od utorka, i u sali sportskih terena OŠ „Štampar Makarije“, na najboljoj multifunkcionalnoj podlozi (Casai Sport) koja smanjuje rizike od povreda. Upis je toku za sve dječake i djevojčice od 10 do 14 godina...

"Škola odbojke mi je odgovarala najviše uz posao koji imam. Momci koji sada vode brigu o klubu, pokušavaju da što više djece, naročito muške, dođe da trenira odbojku, a to je mnogo teško, pored ostalih sportova, kao što su košarka, fudbal i drugi. Jer, znamo da je domaća odbojka dosta loša, i da djeca nemaju, kao nekada, uzore i teško ih je privući da igraju odbojku", dodaje Rašović, koji je u karijeri, osim Budućnosti, nosio i dres Budvanske rivijere.

Rašović se nada da će nova lokacija za školu odbojke Budućnosti pomoći da se popravi situacija u muškoj odbojci.

"Iz godine u godinu je sve lošija situacija sa muškom odbojkom. Dva kluba koja su bila dominantna u Crnoj Gori, Budućnost i Budvanska rivijere, teško funkcionišu, što je Jedinstvo iskoristilo. Iskreno, ne znam šta će biti narednih sezona, jer nema ljudi koji žele da ulažu u odbojku".

Kakvo nam je stanje u ligi, reprezentacija je odlična

Rašović je prošlog ljeta, nakon skoro decenije, završio i reprezentativku karijeru. Kako kaže, pomno prati sve što radi crnogorska selekcija.

"Moje je mišljenje da nam je reprezentacija odlična kad uzmemo u obzir kakvo je stanje u ligi, da ne dolaze novi mladi igrači. Imala je reprezentacija uspjeh osvajanjem Evropske lige, te igranjem finala treće divizije Svjetske lige, ali je moje mišljenje da bi plasman na Evropsko prvenstvo bio najveći uspjeh naše reprezentacije. Mislim da smo i ranije imali kvalitet da to uradimo, ali se nikad kockice nisu složile kako treba. Unazad nekoliko godina, Savez obezbjeđuje vrhunske uslove momcima, pa ako svi budu zdravi i na okupu, nadam se da ćemo se plasirati na naredno EP", zaključio je Rašović.

Bonus video: