Otvoren 11. Hercegnovski strip festival: Slavlje za strip, grad, Boku i region

Atmosferu je sinoć “zagrijao” i nastup italijanskog dua Cheap seats
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2017. 09:16h

Na hercegnovskom trgu Nikole Đurkovića, u okviru 11. Hercegnovskog strip festivala (HSF), koji je svečano otvoren sinoć, danas je u toku besplatno crtanje za fanove, crtanje na majicama i druženje sa gostima . Na trgu je organizovana i berza stripa u saradnji sa striparnicom Mister No i istaknutim distributerima i izdavačkim kućama iz regiona.

Inicijator i osnivač festivala Nikola Ćurčin sinoć je na trgu Belavista predstavio četrdesetak gostiju koji će narednih dana boraviti u gradu. Član organizacionog tima Jovan Subotić je ustvrdio da su publika i festival rasli zajedno pa ove godine HSF „predstavlja jedno od najprestižnijih događanja u ovoj oblasti i u ovom dijelu Evrope.“ On je uvjeren da će festival biti slavlje za strip, grad , Boku Kotorsku i region.

U galerijama „Josip Bepo Benković“, „Sju Rajder“ i prostoru Udruženja likovnih umjetnika Herceg Novog -Lounge bar Amerika sinoć su otvorene izložbe radova čiji su autori Rajko Milošević Gera, Roger Ibanez, Toni Fejzula, Valerio Held, Maurizio Di Vincenzo, Antonio Lucchi, Dražen Kovačević, Enis Čišić, Goran Sudžuka, Richard Marazano .

Atmosferu je sinoć “zagrijao” i nastup italijanskog dua Cheap seats.

Večeras u 20 sati u pabu Got publiku očekuje promocija knjige Ničim izazvano i izložba ilustracija koje je za tu knjigu radio Nikola Ćurčin. Program će biti nastavljen žurkom na skalama, a nastupiće Dj Hnnicster.

Pokrovitelji festivala su: Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i Ministrastvo kulture. Hercegnovski strip festival podržali su: Ambasada Italije, Francuski kulturni centar, italijanski Institut kulture iz Beograda i brojni sponzori.

Galerija

Bonus video: