Ratko Koljenšić priznao da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića

Koljenšićev advokat Boris Marinović kazao je da je prijedlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice upućen Višem tužilaštvu krajem jula i da sada čekaju odgovor. Dodaje da je ideja o sporazumu bila zajednička – i optuženog i tužilaštva
742 pregleda 13 komentar(a)
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2017. 16:59h

Nikšićanin Ratko Koljenšić, prema pouzdanim saznanjima Televizije Vijesti, odlučio je da prizna svoje učešće u organizaciji ubistva Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu.

Koljenšić je od početka negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, a da prizna krivicu, Koljenšić je odlučio iz straha za svoj i život svoje porodice i to samo dan prije nego što je policija, krajem jula, blizu njegove kuće uhapsila majku ubijenog Bojovića – Anđelku i njihovog rođaka Matiju Bojovića.

Saznanja televizije Vijesti potvrdio je Koljenšićev advokat Boris Marinović, dodajući da je prijedlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice upućen Višem tužilaštvu krajem jula i da sada čekaju odgovor. Dodaje da je ideja o sporazumu bila zajednička – i optuženog i tužilaštva

"Mi svi znamo kako je sve teklo u ovom postupku. Prvo je nakon izlaska iz pritvora ubijen gospodin Slobodan Šaranović za kog nije postojao apsolutno nkakv materijalni dokaz o njegovom učešću u ovim krivičnim djelima, nakon toga svi smo upoznati da je postojao i planirani napad na gospodina Ratka Koljenšića. Nadamo se da će porodica Bojović odustati od drugačijeg načina rješavanja ove stvari, osim one koja je zakonom propisana, da će se spriječiti dalja eskalacija i dalja osveta protiv osvete, jer tome ne bi bilo kraja," rekao je Marinović, advokat optuženog Koljenšića.

Ako dođe do potpisivanja ovog sporazuma, Kolljenšić je dužan da prizna sve ono što mu nadležni tužilac stavlja na teret. Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminlanu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.

Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je Koljenšić, koji je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd. Koljenšić i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mjesto i vrijeme za njegovu likvidaciju. Nakon što su došli do saznanja da će mlađi Bojović 29.aprila 2013 godine proći ulicom Carice Milice, kako piše u aktu Tužilaštva, Koljenšić je Cvetanoviću desnom rukom pokazao mjesto na kome je najpogodnije da čeka metu. Ubrzo nakon toga Bojović je naišao a Cvetanović je u njega rafalno ispalio 15 hitaca.

Koliku robiju će Koljenšić dobiti za ovo priznanje, advokat nije mogao da precizira ali vjeruje da neće biti preko deset godina

"Svakako da očekujem da ta kazna mora biti blaža od one koju je dobio jedan od učesnika u ovom predmetu a to je Vojinović a koji je neposredni izvršilac a koji je prije nego što je izvršio ubistvo Vidakovića u Budvi izvršio još krivičnih djela i koji je dobio 10 ipo godina, znači potpuno je opravdano objektivno," kazao je Marinović.

Miloš Vojinović sporazum je sklopio sa srpskim tužilaštvom početkom jula ove godine. On je priznao da je bio pripadnik grupe koju su organizovali pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, ali i da je ubio Miloša Vidakovića 2. jula 2013. godine u Budvi. Srpski mediji objavili su da je Vojinović odlučio da progovori pošto je od Luke Bojovića iz Španije dobio pismo u kojem mu je ovaj garantovao za život, kao i zaštitu njegovoj porodici, uz jedini uslov - da ispriča istinu.

Bonus video: