Domaći sirup za odličnu krvnu sliku

Sirup piti svako jutro količinu od oko 1 dl na prazan stomak, dok se ne popije cijela količina
272 pregleda 1 komentar(a)
vađenje krvi, Foto: Shutterstock
vađenje krvi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.09.2017. 16:14h

Naučite kako da napravite domaći sirup za odličnu krvnu sliku.

Loša krvna slika dovodi do mnogih drugih zdravstvenih tegoba. Simptomi ove pojave su stalni osećaj umora i bezvoljnost. Ako ste se prepoznali i mislite da je vrijeme da popravite vašu krvnu sliku, ovo je lijek za vas.

Da biste popravili vašu krvnu sliku, uzimajte ovaj sirup dva puta godišnje, a pije se oko 20 dana. Sirup treba da pijete svako jutro na prazan stomak, dok se ne popije cijela količina.

Sastojci za pripremu sirupa su: 1 kg cvekle, pola kilograma šargarepe, sok od jednog limuna, 2-3 pomorandže, 2 kisjele jabuke i 500 grama livadskog meda.

Priprema sirupa nije komplikovana: cveklu, šargarepu i jabuke treba da isjeckate na manje komadiće, ubacite ih u sokovnik i iscjedite sok. Od limuna i pomorandži ručno treba da iscjedite sok i pomješate sa prethodnim. Na kraju, dodajte malu teglu meda (najbolji bi bio livadski med).

Sve sastojke dobro izmješajte da se med otopi i sjedini sa sokom. Količina pomorandži može biti i veća, jer se one dodaju uglavnom zbog ukusa i mirisa. Gotov sirup sipajte u staklene flaše.

Ovim postupkom ćete dobiti oko litar i po do dva litra sirupa, što je dovoljna količina za 15-20 dana.

Sirup piti svako jutro količinu od oko 1 dl na prazan stomak, dok se ne popije cijela količina, prenosi Stil.

Bonus video: