Policija u Ulcinju kontrolisala strance, pronađeno oko 20 gr marihuane

Službenici OGB Ulcinj, OB Ulcinj i Odsjeka su, 31.08.2017. godine u vremenskom periodu od 6 do 9 časova u naselju Velika plaža, u blizini ušća rijeke Bojana, sproveli akiciju "Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana
90 pregleda 4 komentar(a)
marihuana, Foto: Reuters
marihuana, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2017. 12:05h

Policija je u akciji u Ulcinju zaplijenila oko 20 grama marihuane i uhapsila četiri osobe.

Odeljenja granične bezbjednosti Ulcinj je u sadejstvu sa Odeljenjem bezbjednosti Ulcinj i Odsjekom za borbu protiv droga, 21. avgusta sprovelo akciju "Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana" i tom prilikom službenici su lišili slobode četiri osobe zbog prekršaja iz Zakona o spriječavanju zloupotreba droga, a 14 osobas je kažnjeno zbog prekršaja počinjenih iz Zakona o strancima.

"Službenici OGB Ulcinj, OB Ulcinj i Odsjeka su, 31.08.2017. godine u vremenskom periodu od 6 do 9 časova u naselju Velika plaža, u blizini ušća rijeke Bojana, sproveli akiciju "Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana". U akciji je kontrolisano 35 stranih državljana i 11 državljana Crne Gore. Policijski službenici su, prilikom kontrole, pronašli i oduzeli oko 20 grama biljne materije tamnozelene boje za koju sumnja da je opojna droga marihuana i tom prilikom lišili slobode četiri lica zbog počinjenog prkršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Protiv ovih lica biće podnijete prekršajne prijave. Nadalje, 14 lica je kažnjeno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima", saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, inspektor za strance OGB Ulcinj podnio je deset prekršajnih naloga. Kažnjeno je devet državljana Republike Srbije i jedan državljanin Makedonije.

"Zbog utvrđenih nepravilnosti, na osnovu člana 34 Zakona o strancima uručena su četiri rješenja o otkazu boravka do 90 dana. Rješena su uručena držvljanima Republike Srbije, sa obavezom napuštanja teritorije Crne Gore do 01.09.2017. godine i zabranom ulaska u Crnu Goru do 01.12.2017. godine", zakjljučuje se u saopštenju.

Bonus video: