Po četiri domaćina sljedećih odbojkaških prvenstva Evrope

72 pregleda 0 komentar(a)
EP za odbojkaše 2019., Foto: Cev.lu
EP za odbojkaše 2019., Foto: Cev.lu
Ažurirano: 01.09.2017. 10:54h

Prvi put u istoriji odbojke, evropska prvenstva će organizovati više od dvije zemlje zajedno - domaćini narednih šampionata Evrope u obje konkurencije, 2019. godine, biće po četiri zemlje!

Na 38. Kongresu CEV-a u Krakovu (Poljska je domaćin ovogodiššnjeg EP) donijeta je odluka da organizatori 31. EP 2019. u konkurencij odbojkaša budu Slovenija, Belgija, Holandija i Francuska, i to od 13. do 29. septembra 2019.

Na prvenstvu će igrati 24 reprezentacije, a direktan plasman izboriće pored domaćina prvenstva i još osam selekcija sa EP u Poljskoj, odnosno ukupno 12.

EP 2019. u konkurencij odbojkašica odigraće se u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

Na prvenstvu će igrati 24 reprezentacije, a direktan plasman izboriće pored domaćina prvenstva i još osam selekcija sa EP u Azerbejdžanu i Gruziji, odnosno ukupno 12.

Ponovo je obrazovana Trenerska komisija CEV, čiji predsjednik je Filip Blan iz Francuske, a sekretar Tomas Bro – Rasmusen iz Danske. Članovi su: Gert Vande Bruk iz Begije, Urmas Tali iz Estonije, Tuomas Samelvuo iz Finske, Sofija Papadopulu iz Grčke, Marko Menkareli iz Italije, Kasper Grunhauzen iz Holandije i Ferhat Akbaš iz Turske.

Na Kongresu je formirana i Sportska komisija CEV, a Maja Ognjenović, dugogodišnji kapiten seniorki Srbije, izabrana je za sekretara Komisije.

Samjuele Papi iz Italije izabran je za predsjednika Komisije, a članovi su: Ljubomir Ganev iz Bugarske, Aleksandrs Samoilovs iz Letonije, Loneke Slutjes iz Holandije, Pavel Zagumni iz Poljske, Jekaterina Gamova iz Rusije i Neslihan Demir Guler iz Turske.

Kongresu u Krakovu prisustvuju predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

Bonus video: