Pljevljaci uhapšeni zbog gajenja kanabisa, kod Tuzi pronađeno oko 76 kg skanka

Pronađena opojna droga je, kako je saopšteno, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga
249 pregleda 3 komentar(a)
Skank, Foto: Uprava policije
Skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 02.09.2017. 10:46h

Pljevaljska policija uhapsila je V.Đ. (42) i J.Đ. (64) iz tog grada zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaščena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Istog dana, službenici Odeljenja granične policije Tuzi pronašli su oko 76 kilograma skanka, a traga se za četiri osobe za koje se sumnja da su počinile to krivičn djelo.

"Službenici Odsjeka, OGB Pljevlja i CB Pljevlja su, 01.09.2017. godine, postupajući po operetivnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštu u Bijelom Polju, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana, porodične kuće i drugih prostorija koje koristi V.Đ. (42) iz Pljevalja i J.Đ. (64) iz Pljevalja. Prilikom pretresa imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće, u selu Brvenica, policijski službenici su pronašli 144 zasađene stabljike, visine 3 metra, za koje se sumnja da su stabljike kanabisa od kojih se proizvodi opojna droga marihuana. Pronađene stabljike su izuzete sa lica mjesta, kao i drugi tragovi, i biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", navode iz policije.

Dodaje se da je o događaju obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju, koji je naložio sa se V.Đ i J.Đ. privedu.

U Tuzima su policajci našli četiri improvizovana džaka sa 76 pakovanja droge.

"Službenici OGB Tuzi su, 01.09.2017. godine oko 10,00 časova, u mjestu Traboin, postupajući po operativnim podacima, pronašli četiri odbačena improvizovana džaka u kojima se nalazilo 76 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank ukupne težine oko 76 kilograma. Policijski službenici intenzivno tragaju za četiri lica, za koja se sumnja da su odbacila opojnu drogu i nakon toga se dala u bjekstu u pravcu Albanije. Pronađena opojna droga je predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga na dalje postupanje", zaključuje se.

Bonus video: