Najmasovnije Balkansko prvenstvo ugostiće Heceg Novi

79 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Fatić, Nenad Dulović i Žarko Raković, Foto: Zoran Đurić
Dragoljub Fatić, Nenad Dulović i Žarko Raković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.08.2017. 16:23h

Herceg Novi će od 8. do 10. decembra biti domaćin 18. Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, saopšteno je iz Karate saveza. Najavljeno je učešće svih članica federacije sa oko 900 takmičara.

Predsjednik Karate saveza, Vladimir Joković, kazao je da je postignut dogovor sa Opštinom Herceg Novi i Institutom "Simo Milošević" oko organizacije tog šampionata.

"Očekujemo dolazak više od 1.300 ljudi, računajući takmičare, trenere, predstavnike saveza, službena lica i zvaničnike Balkanske karate saveza. Postigli smo dogovor sa Institutom Simo Milošević, gdje će biti smješteni takmičari", rekao je Joković.

On je kazao da je velika prednost Igala blizina hotela i dvorane.

"To nam ide u prilog jer takmičari neće morati da koriste prevoz i gube vrijeme oko prevoza. Ne sumnjam da ćemo biti dobar domaćin, da ćemo šampionat organizovati na način kakav dolikuje događaju sa tolikim brojem učesnika. Očekujem podršku Ministarstva sporta i opštine Herceg Novi", kazao je Joković.

On je istakao da je šampionat dobra prilika da budu dobri domaćini i da karate još jednom da značajan doprinos turističkoj afirmaciji Herceg Novog i Crne Gore.

"Nadamo se i dobrim rezultatima, da će naši takmičari u jakoj konkurenciji potvrditi kvalitet. Šampionat će biti i posljednja provjera za Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će početkom februara biti održano u Sočiju", kazao je Joković.

Direktor Balkanske karate federacije, Dragoljub Fatić, kazao je da je Karate savez pouzdan partner Balkanskoj asocijaciji.

"To najbolje potvrđuje da smo ponovo dobili povjerenje da budemo organizatori Balkanskog šampionata. Prethodni šampionati održani 2012. i 2014. godine bili su takođe održani u Herceg Novom i ocijenjeni su kao uspješno organizovani. Potrudićemo se i ove godine da svi učesnici budu ugošćeni na najbolji način", rekao je Fatić.

On je kazao da je učešće najavilo 12 reprezentacija.

"Sve selekcije doći će sa najačim sastavima, jer će šampionat u Herceg Novom iskoristiti kao posljednji test za EP u Sočiju", kazao je Fatić.

Bonus video: