Radomiru Uljareviću nagrada susreta “Pesničko uspenije”

Pjesnički susreti, koje organizuje KUD "Zvečan", pod pokroviteljistvom Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije i opština Zvečan, održani su u porti crkve Sveti Đorđe, u pomenutoj opštini
66 pregleda 1 komentar(a)
Radomir Uljarević
Radomir Uljarević
Ažurirano: 31.08.2017. 11:33h

Povodom 21. pjesničkih susreta u Zvečanu, u okviru međunarodne kulturne manifestacije “Sokolica 2017”, Radomiru Uljareviću dodijeljeno je najprestižnije priznanje pjesničkih susreta, “Pesničko uspenije”. O dobitniku nagrade, koja se dodjeljuje po 18. put, jednoglasno je odlučio tročlani žiri: Jelena Đurić i Ranko Đinović, članovi, i Milan Mihajlović, predsjednik žirija.

Pjesnički susreti, koje organizuje KUD "Zvečan", pod pokroviteljistvom Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije i opština Zvečan, održani su u porti crkve Sveti Đorđe, u pomenutoj opštini.

“Kada bi poezija imala ime, ime poezije bilo bi uspenije. Ova nagrada ima ime poezije, najljepše ime na svijetu, i ja tu nagradu koja se evo dodjeljuje i mojoj poeziji, vidim kao blagodat one koja je puna blagodati, i kojoj pjevamo Bogorodice Djevo blagodatna, koja nas štitiš svojim pokrovom, kao najveća zastupnica ljudskog roda, spasi nas”, kazao je u besjedi Uljarević primajući pomenutu nagradu.

Susrete je otvorio gradonačelnik Zvečana, Vučina Janković, a svoju poeziju su govorili Mirko Žarić, Milan Mihajlović, Ratko Popović, Ranko Đinović, Živojin Rakočević, Milica Bakrač, Risto Vasilevski, Zoran Hr. Radisavljević, Mićo Cvijetić, Nenad Jero Radenković, Miomir Miki Jovanović, Lara Dorin, Irina Černjavski Šantrić, kao i laureati, Momo Dragićević, koji je dobio povelju, i Radomir Uljarevića. U muzičkom dijelu programa nastupala je mješovita pjevačka grupa KUD "Zvečan" sa vokalnom solistkinjom Desankom Vuksanović i frulašem Jovicom Arsenijević.

Bonus video: