VREMEPLOV: U Beranama uskoro odsjek za informatiku

On je kazao delegaciji Univerziteta Crne Gore da je Opština zakupila prostorije sa po više od 300 kvadrata u centru grada za studente tog i Učiteljskog fakulteta, nakon čega su zajednički obišli planirani prostor za te namjene
0 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 31.08.2017. 09:44h

Predsjednik Opštine Berane Vuka Golubović sastao se juče sa dekanom Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, dr Srđanom Stankovićem i njegovim saradnikom dr Gojkom Joksimovićem, a tema sastanka je bila mogućnosti otvaranja odsjeka programa “Primijenjeno računarstvo” u tom gradu. Golubović je upoznao goste o namjerama Opštine da Berane postane značajni univerzitetski centar u Crnoj Gori, izrazivši želju da jedan od studijskih programa bude informatika.

On je kazao delegaciji Univerziteta Crne Gore da je Opština zakupila prostorije sa po više od 300 kvadrata u centru grada za studente tog i Učiteljskog fakulteta, nakon čega su zajednički obišli planirani prostor za te namjene.

Stanković je kazao da bi za početak planirane prostorije bile dovoljne za buduće studente informatike, što ne bi bio slučaj za tri godine, ali da će se o tome izjasniti Vijeće Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici.

Bonus video: