Jovo Lazović tužio Krapovića: Bruka me, jer sam Borov brat

Krapović je u aprilu Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg gradonačelnika Rajka Kuljače, Bora i Jova Lazovića i NN lica, zbog sumnje da su nanijeli višemilionsku štetu opštinskoj kasi
300 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.08.2017. 06:42h

Zbog povrede ugleda i časti, Budvanin Jovo Lazović Osnovnom sudu u Kotoru podnio je tužbu protiv gradonačelnika Budve Dragana Krapovića i Opštine Budva.

Rođeni brat nekadašnjeg lidera budvanskog DPS-a i šefa parlamenta Bora Lazovića tabak je presavio nakon što je Opština objavila saopštenje povodom podnošenja krivičnih prijava protiv braće Lazović i NN lica.

Tvrdi da je u tom saopštenju insinuirano da je on dio kriminalne grupe i traži da mu se na ime naknade nematerijalne štete isplati iznos koji će biti utvrđen tokom postupka.

Krapović je u aprilu Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg gradonačelnika Rajka Kuljače, Bora i Jova Lazovića i NN lica, zbog sumnje da su nanijeli višemilionsku štetu opštinskoj kasi.

Nakon toga na opštinskom sajtu objavljeno je saopštenje Krapovića, koje su prenijeli i mediji, a u kom tvrde da su sigurni da je organizovana kriminalna grupa oštetila budžet metropole turizma.

U Lazovićevoj tužbi, u koju su “Vijesti” imale uvid piše da je to saopštenje skandalozno, krajnje zlonamjerno, neprimjeno... Da se njime optužuje više osoba, izvodi dokazni postupak i presuđuje onima koji se pominju u saopštenju.

“Jedini cilj ovakvog soapštenja je maksimalno iskompromitovati Jova Lazovića i predstaviti ga kao člana 'organizovane kriminalne grupe', te se kao takvo može jedino ocijeniti kao beskrupulozni obračun sa ljudima koji su bili na određenim funkcijama u Budvi. U tom saopštenju Jovo Lazović očigledno je kolateralna šteta, budući da nikad nije pokrivao nijednu funkciju u Budvi, već je samo brat bivšeg predsjednika SO Bora Lazovića”, piše u tužbi.

U tom spisu piše da Krapović Jova Lazovića krajnje maliciozno dovodi u vezu sa drugim krivičnim postupcima koji su opšte poznati javnosti:“Na takav način bez optužnice, bez presude, bez pokrenutog postupka, kompromituje i omalovažava Jova Lazovića oglašavajući ga krivim za jako ozbiljna krivična djela. Cilj Krapovića je sasvim jasan - degradacija, kompromitacija i stvaranje negativne slike o Jovu Lazoviću... Da je to tačno, potvrđeno je i samim soapštenjem u kome se navodi čas i datum, kada će biti objavljeno javno, kako bi se građani upoznali sa njegovom sadržinom, sve sa samo jednom svrhom i namjerom - da se povrijede prava ličnosti Jova Lazovića, odnosno pravo na čast i ugled”, piše u tužbi.

U Krapovićevom saopšte- nju piše, zbog kog je i podnijeta tužba, da je njihova dužnost da procesuiraju sve nezakonite radnje za koje prikupe dokaze:

“I obavijestimo javnost o podnijetim krivičnim prijavama... Apsolutno smo sigurni da su navedena lica kroz krivično djelo nanijela Opštini Budva štetu u milionskom iznosu i bićemo istrajni da ovu stvar dovedeno do kraja... U Opštini Budva je od strane funkcionera, službenika i drugih lica, djelovanjem organizovane kriminalne grupe nanesena ogromna šteta...Ova krivična prijava je samo jedna u nizu koja će biti podnijeta protiv onih koji su krali od građana”, piše u saopštenju.

Krapović tvrdi da je tužilaštvu predao dokaze o milionskoj šteti

Krivičnom prijavom koju je Krapović predao tužilaštvu Kuljača i braća Lazović sumnjiče se za milionsku malverzaciju. Krapović je prije par dana pitao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića šta je uradio sa prijavom podnijetom u aprilu. “Uz krivičnu prijavu predat je obiman dokazni materijal koji izaziva sumnju da je Opština Budva tokom 2010, u vrijeme dok se na dužnosti predsjednika Opštine nalazio Kuljača, prodala zemljište na ekskluzivnoj lokaciji u centru grada, u neposrednoj blizini gradskog vrtića, Boru i Jovu Lazoviću 'radi formiranja urbanističke parcele', za kupoprodajnu cijenu od 2,78 miliona eura.

Kupoprodajnim ugovorom između Opštine i Lazovića, bilo je predviđeno da se ugovor smatra raskinutim ukoliko Lazovići u ostavljenom roku ne isplate Opštini kupoprodajnu cijenu. Međutim, nakon isteka ostavljenog roka, Kuljača je sa Lazovićima zaključio aneks ugovora o kupoprodaji i dozvolio im da se bez isplate kupoprodajne cijene, dostavljanjem bankarske garancije koja u Opštini Budva ne postoji, uknjiže kao vlasnici na zemlju.

Nakon toga su Boro i Jovo Lazović, bez plaćanja kupoprodajne cijene, nakon što je ugovor raskinut po automatizmu, založili ove nepokretnosti i tako uzeli zajam od 2.500.000,00 eura” napisao je Krapović.

Bonus video: