Razgovori od prije deceniju: Ulić "pao" na mjerama tajnog nadzora

TV Vijesti navodi da je riječ o telefonskim razgovorima koje je vodio sa ostalim članovima kriminalne grupe tokom 2007. i 2008.godine
525 pregleda 12 komentar(a)
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2017. 17:36h

Podgoričanin Vaso Ulić koji je duže od 20 godina bio jedna od glavnih meta najznačajnijih policijskih službi širom svijeta, pao je na mjerama tajnog nadzora koje su nad njim sprovedene prije čak deset godina, javlja TV Vijesti.

TV Vijesti navodi da je riječ o telefonskim razgovorima koje je vodio sa ostalim članovima kriminalne grupe tokom 2007. i 2008.godine a koji su prisluškivani po naredbi podgoričkog Višeg suda, ali i zahvaljujući mjerama koje su sproveli nadležni organi Ausralije.

Na osnovu tih dokaza, istražitelji su došli do dokaza da je Ulić kao organizator grupe, radi krijumčarenja droge MDMA i njenog pretvaranja u tablete „ekstazi“, u Australiji angažovao najmanje pet članova, među kojima su neki već osuđeni, odredio im zadatke i davao uputstva, predočavajući im način krijumčarenja droge i mogućnost zarade.

Isti dokazi upućuju na to da im je Ulić obezbjeđivao novac za finansiranje nabavke droge.

Skoro sve kriminalne radnje kada je riječ u ugovaranju poslova, Ulić je, prema prikupljenim dokazima obavljao telefonskim putem iz Crne Gore, a u nekim situacijama i posredstvom drugih članova kriminalne organizacije.

Tužiteljka Mira Samardžić odredila je zadržavanje do 72 sata Uliću, koji je juče uhapšen, zbog sumnje da je umiješan u međunarodni šverc droge. Ulić koji je označen kao vođa narko-kartela koji je krijumčario drogu u Australiju.

Ulić je negirao pred specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić da je šef kriminlane organizacije koja se bavila međunarodnim švercom droge. Prema sumnjama istražitelja, kriminalna organizacija na čijem je bio čelu, je duže vrijeme krijumčarila velike količine narkotika iz drugih država u Australiju, gdje se vršila dalja prerada i distribucija droge.

"Naš branjenik Vaso Ulić je lišen slobode zbog navodnog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga člana 300 stav 1 KZ na organizovan način. Danas je pred specijalnim tužiocem Mirom samardžić, iznio svoju odbranu negirao izvršenje predmetnog krivičnog djela, postupak je u toku, čekamo dalje odluke nadležnih državnih organa", naveo je Ulićev advokat, Danilo Mićović.

Sledeću odluku nadležnih organa Ulić će čekati u pritvoru jer mu je tužiteljka Samardžić nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata.

"Zadržavanje je određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke", objasnio je Mićović.

Bonus video: