Na dva granična prelaza zaplijenjeno 21,5 kilograma marihuane

Carinski i policijski službenici su detaljnom kontrolom lica i vozila, u vozilu uočili određene prepravke sa donje strane patosa u predjelu zadnjeg sjedišta, i dodatnom kontrolom uočen je naknadno izrađeni tzv. bunker u kojem se nalazilo više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana
0 komentar(a)
Sukobin marihuana, Foto: Uprava policije
Sukobin marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 30.08.2017. 12:47h

Carinski i policijski službenici na dva granična prelaza zaplijenili su ukupno oko 21,5 kilograma marihuane.

"Naime, carinski službenici Carinske ispostave Sukobin i policijski službenici OGB Ulcinj su, 29.08.2017. godine, u saradnji sa graničnom policijom Albanije, na ZGP Sukobin – Murićani kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Renault” albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao Z.R. (29) iz Republike Albanije. Carinski i policijski službenici su detaljnom kontrolom lica i vozila, u vozilu uočili određene prepravke sa donje strane patosa u predjelu zadnjeg sjedišta, i dodatnom kontrolom uočen je naknadno izrađeni tzv. bunker u kojem se nalazilo više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne količine 16 kilograma. U skladu sa Protokolom o radu na ZGP Sukobin – Murićani, lice, vozilo i opojnu drogu preuzeli su službenici granične policije Albanije", navodi se u saopštenju.

I na graničnom prelazu Vraćenovići policija iz Nikšića je zaustavila jedan automobil u kojem je pronašla deset pakovanja ukupne težine 5,5 kilograma.

"Nadalje, carinski službenici Carinske ispostave Vraćenovići i policijski službenici OGB Nikšić su, istog dana, na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz zemlje konrolisali putničko motorno vozilo marke „Renault“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao S.D. (55) iz Podgorice. Tom prilikom pronašli i oduzeli 10 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne količine oko 5,5 kilograma. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Pogorici, koji je naložio da se S.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Bonus video: