IDENTIFIKOVAN POSLIJE TRI MJESECA

Podgoričanin (18) osumnjičen za bacanje suzavca u finalnu Kupa Crne Gore

P.B. (18) je, sumnja se, krivično djelo počinio na način što je, dok je utakmica bila u toku, iz ulice Vaka Đurovića u blizini kružnog toka, aktivirao suzavac i bacio ga u pravcu sjeverne tribine Gradskog stadiona pod Goricom
117 pregleda 2 komentar(a)
Finale Kupa suzavac, Foto: Filip Roganović
Finale Kupa suzavac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 23:17h

Policija je uhapsila Podgoričanina P.B. (18) zbog sumnje da je aktivirao suzavac na finalnoj utakmici Kupa Crne Gore.

Finale Kupa Crne Gore između Sutjeske i Grblja odigrano je 31. maja na Gradskom stadionu pod Goricom.

"Službenici CB Podgorica su identifikovali lice za koje se sumnja da je aktiviralo hemijsko sredstvo suzavac tokom održavanja finalne upakmice Kupa Crne Gore i na taj način izazvao prekid utakmice u trajanju od 15 minuta. Policijski službenici su kriminalističkim i operativnim mjerama i radnjama došli do saznanja da je kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio P.B. (18) iz Podgorice. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, dok je utakmica bila u toku, iz ulice Vaka Đurovića u blizini kružnog toka, aktivirao hemijsko sredstvo suzavac i bacio ga u pravcu sjeverne tribine Gradskog stadiona pod Goricom. Nakon toga ovo lice se udaljilo u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je došlo do prekida utakmice u trajanju od 15 minuta zbog posledica koje je izazvao suzavac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se P.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasiliničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.