Gardašević prvi izlazi na tatami

53 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Gardašević, Foto: Aleksandar Vučković
Nikola Gardašević, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 29.08.2017. 20:48h

Svjetsko prvenstvo u džudu u Budimpešti počelo je u ponedjeljak, a šampionat za crnogorske borce počinje sjutras, kada će prvi na tatami Nikola Gardašević, koji će se u prvom kolu kategorije do 73 kilograma boriti Kaila Rebahija iz Katara.

Osim Gardaševića, našu reprezentaciju na planetarnom šampionatu predstavljaće još četiri takmičara, Srđan Mrvaljević (do 81kg), Marko Bubanja (do 90kg), Danilo Pantić (do 100kg i Jovana Peković (do 70kg).

Prekosjutra će nastupiti Mrvaljević protiv Italijana Matea Markonćinija, za prolaz u drugo kolo Bubanja će se u petak boriti protiv Amerikanca Brauna Koltona, a istog dana na tatami će Pekovićeva, čija će protivnica biti Arej Sofina Ajuk Otej iz Kameruna.

Najzad, Pantić će se u subotu u prvom kolu sastati sa predstavnikom Čilea, Tomasom Bricenom.

"Iskreno se nadam da ćemo se sa Svjetskog šampionata vratiti sa medaljom. Svaka bi sijala kao zlato. Što se mojih ličnih ambicija tiče, nadam se da mogu da se probijem među sedam najboljih boraca planete iako znam da ima znatno iskusnijih i poznatijih takmičara. Medalja? Ne znam. Rekao sam već u našem sportu je sve moguće", rekao je za Sport Klub Marko Bubanja.

Svjetsko prvenstvo završiće se u nedjelju ekipnim takmičenjem, koje će biti po novom olimpijskom formatu.

Najavljeno je učešće 730 džudista iz 126 država svijeta.

Bonus video: