Opšta tuča u više familija Zekić, policija intervenisala

“Pljuju, upućuju zastrašujuće poglede, onomatopejske krike i neprijatne i nekulturne grimase, bahate se… Svaki prolazak pored naše kuće nagovijesti da mi budemo u strahu. Tog dana sam se nalazila ispred naše kuće sa više članova porodice, mahom nejači i dva gosta... "
1977 pregleda 58 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2017. 17:02h

Budvanka Jelena Zekić optužila je prezimenjaka Milosava Zekića, da je brutalno pretukao u dvorištu njene porodične kuće u bečićkom naselju Ivanovići, a njenom ocu držao nož pod grlom.

Zekić, sudija Osnovnog suda u Rožajama, negirao je njene optužbe, tvrdeći da ga prezimenjaci i dalji rođaci godinama proganjaju kako bi ga razriješili funkcije.

Tvrdi da su on i njegov brat Stevo Zekić 19. avgusta napadnuti u Bečićima, i da su branili život od desetak daljih rođaka, članova Budvankine porodice.

Jelena, koja tvrdi da je u incidentu dobila povrede glave, podlive na ruci i ramenima, optužila je da je Milosav udarao i stolicom.

“Vijestima” je ispričala da je pretrpjela jak fizički bol i stres, ali i da se više ne osjeća bezbjedno.

Dalji rođaci godinama vode imovinsko-pravni spor. Netrpeljivost je kulminirala 19. avgusta oko 18.30 časova.

“Milosav i njegov brat Simo, koji živi u komšiluku, odvozili su kolicima smeće prema kontejneru. Naoružani noževima napali su članove naše porodice koji su se nalazili na terasi”, kazala je Jelena, kćerka Radomira Zekića.

Tvrdi da ih njih dvojica i pojedini članovi Simove porodice, godinama provociraju dok prolaze pored njihovih kuća:

“Pljuju, upućuju zastrašujuće poglede, onomatopejske krike i neprijatne i nekulturne grimase, bahate se… Svaki prolazak pored naše kuće nagovijesti da mi budemo u strahu. Tog dana sam se nalazila ispred naše kuće sa više članova porodice, mahom nejači i dva gosta... Pored česme, na terasi koja nema ogradu prema putu, stajao je moj brat od strica, leđima okrenut putu i razgovarao sa mojim ocem. Uz put, širine tri i po metra, prolazili su Milosav i Simo, koji je gurao građevinska kolica puna smeća”.

Zekić tvrdi da je Simo tada kolicima udario njenog brata od strica u podkoljenicu, te da su tada i on i Milisav izvadili noževe:

“Milosav s leđa udara mog oca u potiljak, i dok on posrće, hvata ga oko vrata i prinosi nož grlu... Simo prelazi sa prednje strane, strahovito udara mog oca u lice, lomi mu zub i nanosi povredu na prednjem dijelu lica, o čemu postoje nalazi ljekara medicinske struke. Kako bi zaštitila bebe, blizance od sedam mjeseci, koji su bili u kolicima, i ostalu maloljetnu djecu, postavila sam se ispred njih. Nijesam znala šta da uradim - da pomognem ocu da ga ne ubiju ili spasim bebe”.

Jelena tvrdi da je Milosav tada gađao ka bebama predmetima koji su mu bili na dohvat ruke, ali da su predmeti završavali udarujući u njeno tijelo.

“Onda je zgrabio stolicu sa naše terase i udario me po glavi. Praktično sam izgubila svijest i pala. Moj brat je pozvao policiju... Dok smo ih čekali, došla je njihova snaha Jelena i uzela noževe i sakrila ih... Policija i tužilastvo nijesu profesionalno obavili dio svog posla. Ko još ide naoružan da baca smeće? Ovo je sve režirano i oni će pokušati da isceniraju 'sačekušu' koju su organizovale šest žena i više maloljetne nejake djece, pozivaće se i štititi imunitetom, što je uradio i te večeri”, kazala je ona.

Pozvala je sudiju da se poligrafski testira i dokaže da li je dostojan funkcije koju obavlja.

“Očekujemo da tužilastvo, pravosuđe i drugi državni organi, nevladine organizacije i javnost osude nasilničko ponašanje lica sa imunitetom. Simo Zekić i drugi članovi njegove uže porodice više puta su osuđivani zbog provokacija i nasilničkog ponašanja prema našoj porodici, a Milosav je oslobađan krivice.

Ne želim da se i ovog puta izvuče sakrivajući se iza funkcije koju obavlja, a da mi živimo u strahu”, kazala je ona.

Milosav Zekić: Lažu, podmeću i pokušavaju da me smijene

Sudija Milosav Zekić objasnio je za “Vijesti” da su on i njegov brat Simo nedužni optuženi i da su u Budvi jedva spasili glavu od prezimenjaka i daljnjih rođaka.

Sudija objašnjava da je tog dana došao da obiđe brata i njegovu porodicu:

“Nikome ni na pamet nije palo da nešto može da se desi. Pošao sa njim da mu pravim društvo. Kad smo prolazili pored njih, izlećeli su kao osice. Radomir, njegov sin Srđan, sinovci Mladen i Ranko i brat Vukašin polećeli su prema nama, iako smo se kretali desnom stranom ulice, ne pored njihove kuće. Srđan je prvo udario mog brata, a onda ga i Radomir udara kamenom u glavu više puta. Onda su počeli da ga udaraju nogama i rukama, dok nije pao u nesvijest”.

Tvrdi da je pritrčao bratu da ga zaštiti, ali da su i njega napali palicama.

“Branio sam se golim rukama. Laž je da smo imali noževe, ili bilo što drugo. Nismo imali ništa. Oni su nas gađali i kamenicama i svim i svačim. Bilo ih je desetoro. Od toga četiri momka od po 30-ak godina. Nismo mi mogli ni da se svađamo sa njim, moj brat ima 62 godine, ugrađen pejsmejker, ne može ruku da podigne, a ne da se bije sa momcima”, kazao je Zekić .

Objašnjava da je nekako uspio da izvuče brata iz gužve. “Gospođicu Jelenu koja tvrdi da je povrijeđena nijesam ni vidio u toj gužvi. Ako ima povrede, onda ih je dobila kad su oni nas gađali kamenicama. Na dvojica imamo evidentirane povrede. Branio sam svoj i život svog brata. Ne mogu da vjerujem da pričaju da smo imali noževe, da smo ih imali u takvoj situaciji, sigurno bi neko imao makar ogrebotinu, jer čovjek u afektu svašta može da uradi”, kazao je on.

Zekić je “Vijestima” dostavio fotografiju komšija i daljnjih rođaka, za koju tvrdi da je napravljena nakon što su se on i njegov brat Simo spasili od linča.

“Biilo ih je još - Vukašinova supruga Stojanka i Ljubomirov maloljetni sin. Ovo je fotografisano nakon što smo mi pobjegli ka Simovoj kući, a oni 'ponosno' pobjednički pokazuju svoju snagu uz osmijeh i sjekiru”, kazao je Milosav.

Zekić je ispričao da je sa rođacima Radomirom, Vukašinom i Ljubomirem Zekićem imao savršene i komšijske i rodbinske odnose, dok nijesu počeli da se miješaju u njegov posao.

“Duže od 30 godina sudija sam Osnovnom suda u Rožajama. Svoj posao obavljam časno, savjesno i odgovorno. Kad su iskazali interesovanje za određenje slučajeve u kojima sam postupao, napravio sam distancu od njih. Tada su i počeli problemi”, kazao je on.

Tvrdi da su incidenti u Budvi počeli zbog prilaza kući njegovog brata, koji je “Radomir zloupotrebom preveo na sebe i zabranio prilaz kući njegovim roditeljima i bratu”.

“U aprilu 2014. mog sinovca Radomirovi sinovi napali su sjekirom. Osuđeni su uslovno zbog toga. U januaru 2015. zapaljeno mi je auto i garaža u Rožajama. Sve se svodi na osnovanu sumnju da su oni to uradili... I poligrafsko testiranje na kom je jedan od njih pao i saznanja iz policije... Podnosili su prijave protiv mene da sam im pokazivao srednji prst i tražili hitno razrješenje... Moj brat je zbog njihovih prijava oglašen krivim, iako je potpuno nevin”, kazao je sudija Zekić .

Tvrdi da je od tužioca tražio zaštitu zbog njihovih prijetnji i napada.

Galerija

Bonus video: