Podgorica kandidat i za domaćina Svjetskog prvenstva u padobranstvu

0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, organizatori Evropskog prvenstva u padobranstvu, Foto: Podgorica.me
Slavoljub Stijepović, organizatori Evropskog prvenstva u padobranstvu, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 29.08.2017. 15:41h

Nakon Evropskog, Podgorica bi mogla da bude domaćin i Svjetskog prvenstva u padobranstvu. Naš glavni grad je, naime, ozbiljan kandidat za organizaciju ovog takmičenja, zaključeno je na današnjem prijemu koji je za organizatore Evropskog prvenstva (koje se od 26. do 31. avgusta održava u Podgorici) i predsjednika Međunarodne padobranske komisije (IPC), pripredio gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

"Ističući da je Podgorica grad koji je prepoznat kao kredibilan domaćin i organizator brojnih velikih sportskih takmičenja, Stijepović je naglasio da je uspješno realizovano takmičenje preporuka da je naš grad ozbiljan kandidat za domaćina Svjetskog prvenstva u padobranstvu, čije je održavanje planirano za 2020. godinu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, predsjednik Međunarodne padobranske komisije Rajner Eksi Henle se "saglasio sa ovom konstatacijom i najavio svoju podršku Glavnom gradu u nastojanjima da bude domaćin ovako velikog takmičenja, koje bi okupilo oko 300 učesnika iz cijelog svijeta".

"Takođe, sagovornici su se saglasili da je Svjetsko prvenstvo u padobranstvu odlična prilika da Glavni grad prezentuje sve potencijale koje posjeduje kada je u pitanju bavljenje ovim sportom, a za Cr­nu Go­ru ovo bi predstavljalo zna­ča­jan isko­rak u raz­vo­ju i pro­mo­ci­ji va­zdu­ho­plov­nih spor­to­va", piše u saopštenju.

Podgorica je već treći dan domaćin EP u padobranstvu, koje se održava na Sportskom aerodromu „Špiro Mugoša“, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Crne Gore i Aero klub “Špiro Mugoša”, zajedno sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Glavnim gradom Podgorica i Aero klubom “Krila Podgorice”.

Učestvuje preko 150 najboljih padobranaca iz 25 zemalja.

"Izražavajući zadovoljstvo što je upravo Podgorica domaćin ovog prestižnog takmičenja, Gradonačelnik je istakao da su organizatori radili posvećeno kako bi opravdali ukazano povjerenje i stvorili sve neophodne pretpostavke da takmičenje bude uspješno i bezbijedno realizovano. Zahvaljujući se na izuzetnom gostoprimstvu i dobrodošlici, predsjednik Rajner Eksi Henle je, u ime svih takmičara i učesnika, pohvalio Organizacioni odbor i gradske službe koje su pružile logističku podršku, pritom ističući da se najuspješniji padobranci iz cijele Evrope u Glavnom gradu osjećaju ugodno i prijatno, kao i da će u svoje gradove definitivno ponijeti lijepe utiske o Podgorici i Crnoj Gori", navodi se u saopštenju PG biroa.

Bonus video: