Maloljetnik krao po Herceg Novom?

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je maloljetni A.A. 22. jula polomio vrata butika i ukrao veću količinu garderobe, a da je pokušao i više krađa u marketima
52 pregleda 0 komentar(a)
krađa, Foto: Shutterstock
krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.08.2017. 11:22h

Hercegnovska policija identifikovala je maloljetnog A.A. (14) iz Berana kao osobu koja je, kako sumnjaju, počinila jednu i pokušala tri pljačke u tom primorskom gradu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je maloljetni A.A. 22. jula u Bijeloj polomio vrata butika i ukrao veću količinu garderobe.

Navodi se da su ukradeni predmeti pronađeni i vraćeni vlasniku.

„On je, kako se sumnja, počinio tri krivična djela teška krađa u pokušaju, na način što je, u noći između 22. i 23. jula došao do marketa „Idea“ koji se nalazi u ulici Orjenski bataljon, i, upotrebom fizičke snage, polomio staklo na ulaznim vratima i odustao u namjeri da uđe u objekat“, saopšteno je iz Uprave policije.

On je, kako se sumnja, iste večeri pokušao opljačkati i markete „Idea“ i „Voli“ kada je polomio stakla na ulaznim vratima, ali je odustao od namjere da uđe u market „Voli“.

Maloljetnika je, dodaje se, u pljački marketa „Idea“ od ulaska spriječio službenik policije.

„S obzirom na to da maloljetno lice u momentu izvršenja krivičnih djela nije bilo krivično odgovorno, odnosno bilo je staro 13 godina (u međuvremenu je napunilo 14 godina), spisi predmeta o rasvijetljenim krivičnim djelima za koje ovo lice ne može krivično odgovarati, dostavljeni su na upoznavanje nadležnom tužiocu“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: