STRELJAŠTVO

Novljanima Gran pri Budve uz rekord Mrkajića

72 pregleda 0 komentar(a)
Gran pri Budva, streljaštvo, Foto: Streljački savez Crne Gore
Gran pri Budva, streljaštvo, Foto: Streljački savez Crne Gore
04.04.2019. 23:16h

Dragan Mrkajić i ekipa Herceg Novog (Mrkajić, Perišić, Krivokapić) osvojili su trofeje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na međunarodnom IX Grand Priju Budve u disciplini leteće mete–trap, saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Kako se navodi, Mrkajiću je ovo treći trijumf u nizu u posljednnja dva mjeseca, ovog puta sa novim državnim rekordom za finala od 43 pogotka na 50 meta. Svjetski ISSF rekord za finala je 46/50 meta.

"Ako dodamo da je u kvalifikacijama na 125 meta Nikola Perišić bio vodeći sa respektabilnih 115 pogodaka, uspjeh Novljana je potpun", navodi se u saopštenju.

U pojedinačnoj konkurenciji, drugo i treće mjesto je pripalo domaćim strijelcima SKlm Budve - Ivu Stanišiću i Jovici Markoviću.

"Stanišić je nakon solidnih kvalifikacija (108 meta) imao furioznih prvih 25 meta finala (23/25), da bi na kraju popustio pred iskusnim Mrkajićem. Sa druge strane, Marković je imao odličnih 113 pogodaka u kvalifikacijama, i stabilno finale pa je tek na 40. meti za “goluba” ispao iz trke za   pobjedu. Kao četvrti je završio Nikola Perišić, dok je prošlogodišnji pobjednik, srpski strijelac Zoran Lukić, zauzeo 5.mjesto. Dobar u finalu je bio i njegov zemljak Stanković Milan, ali u ovoj konkurenciji nije mogao više od šeste poziciji", piše u saopštenju SSCG.

Na takmičenju su učestvovala 23 trapaša iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ekipno, iza Novljana, koji su sakupili 326 pogodaka, sa dva poena manje ostala je SK Budva (Stanišić, Marković, Boreta) 324 ,te ekipa Srbija 1 (Lukić, Stanković, Radisavljević) sa 316 pogođenih meta.

Već u srijedu, reprezentacija Crne Gore putuje za Moskvu na Svjetsko prvenstvo (1 -3. septembar). 

Naš tima nastupa u sastavu - Stanišić, Perišić, Marković.