Mejveder - Mekgregor: Patetična borba i milionska prevara

"Svako je pogledao borbu mogao je da vidi da je to bila patetična priča i milionska prevara. Sramota je da se na ovaj način ugrozio integritet boksa", rekao je De la Hoja
120 pregleda 5 komentar(a)
Flojd Mejveder, Konor Mekgregor, Foto: Reuters
Flojd Mejveder, Konor Mekgregor, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2017. 10:09h

Legendarni Oskar de la Hoja, a sada jedan od najboljih promotera profi-boksa, te Bob Arum, organizator najvećih borbi u istoriji ovog sporta, smatraju da je borba Flojda Mejvedera i Konora Makgregora bila farsa, a ne pravi meč.

"Svako je pogledao borbu mogao je da vidi da je to bila patetična priča i milionska prevara. Sramota je da se na ovaj način ugrozio integritet boksa. Ring Las Vegasa ne pamti ovako nešto, ovo je sramota", rekao je De la Hoja.

Mejveder je pobijedio Mekgregora, prekidom u desetoj rundi, u meču koji su svjetski mediji nazvali borbom vijeka, jer je riječ o najskupljem i najglamuroznijem meču u istoriji boksa.

"Sve smo predvidjeli. Ovo je bila montirana predstava, koja je imala cilj da zabavi publiku. Moguće da je doprinijela popularizaciji boksa, ali borba kao borba je bila klasična farsa", kazao je Arum.

"Vidjeli smo meč u kome jedan borac nije znao gdje se nalazi, a drugi nije želio da uništi rivala od starta. Da nije bilo toliko novca u opticaju, Mejveder bi završio sve u drugoj rundi, najkasnije", naglasio je Arum.

Prvi čovjek UFC organizacije Dejna Vajt je kazao da vjeruje da Mekgregor više nikada neće ući u bokserski ring.

"Ovo je bilo veliko iskustvo za njega, i nešto novo u svijetu borilačkih vještina. Mislim da se više nikada neće ponoviti, a u svakom slučaju - uvijek je dobro vidjeti nešto novo, pa makar bilo i pogrešno. U ringu su se našle dvije velike zvijezde iz dva različita sporta, prvi, a nadam se i posljednji put", kazao je Vajt.

I dok su Mejveder i Mekgregor priredili šou, pravi ljubitelji boksa čekaju 16. septembar i pravu borbu, duel Saula Kanela Alvaresa i Genadija Golovkina za titulu apsolutnog prvaka svijeta u srednjoj kategoriji.

Bonus video: