Milica Lalošević nagrađena u Njemačkoj

Milica je kao jedina predstavnica iz Crne Gore učestvovala na međunarodnom operskom kursu “Oper oder spree”
151 pregleda 0 komentar(a)
Milica Lalošević, Foto: Privatna arhiva
Milica Lalošević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.08.2017. 07:32h

Sopranistica Milica Lalošević iz Kotora dobitnica je Grand Prix nagrade nakon učešća na međunarodnom operskom kursu “Oper oder spree”, koji je održan u mjestu Beskov, pored Berlina. U periodu od 31. jula do 21. avgusta muziciranje je povezalo učesnike tog kursa - vrhunske pjevače, njih 22 iz Kine, Njemačke, Slovenije, Litvanije, Letonije, Kube, Kolumbije, Italije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Kurs je bio podjeljen na tri etape: prve sedmice se izvodila uz pratnju klavira - solo pjesma, druge sedmice kolaž opera i posljednje sedmice - operska arija- izvođenje sa orkestrom.

“Kurs su vodila vrhunska imena operskog pjevanja i velika čast je bila saradnja sa docentima, profesorima Snežanom Nenom Brzaković (vocal coaching at Staatsoperunter den Linden - Berlin), Markusom Brukom (Deutsche Oper- Berlin), koji je trenutno angažovan u Metropolitan operi u Njujorku i dirigentom Vinzenzom Veisenburgerom (Staatsoper Unter den Linden, Berlin)”, kazala je Lalošević koja je u Njemačkoj bila jedina predstavnica iz Crne Gore. Njoj je gran pri nagrada kao najboljem pjevaču - učesniku ovog festivala, uručena poslije završnog gala koncerta 19. avgusta, na kojem je u pratnji orkestra, sa dirigentom Vinzensom Veisenburgom, izvela najzahtjevniju opersku ariju za soprane, Dona Ana, iz opere Don Đovani - “Crudele...Non mi dir”, V. A. Mocarta. Osim gran prija, Laloševićevoj je dodijeljena i nagrada za najbolju interpretaciju kao i nagrada publike.

Milica Lalošević od prošle godine sarađuje sa prof. Snežanom Nenom Brzaković koja živi i radi u Berlinu. Vrhunski pedagog ali i veliki humanista, profesorica Brzaković je Milici uz nesebično prenošenje izvođačkog umjeća, pružila ogromnu podršku i sa velikim povjerenjem u sposobnosti mlade kotorske sopranistice, obezbijedila joj stipendiju za učešće na ovom prestižnom internacionalnom kursu.

Bonus video: